Communicatieprijs voor Gay Village en Quiet 500

De veelbesproken campagne rond Gay Village is de winnaar geworden van de Bonk: de Communicatieprijs Brabant 2014. De publieksprijs ging naar armoedeglossy de Quiet 500.

De Bonk, de prijs voor de beste communicatiecampagne van Brabant, werd gisterenavond voor de negentiende keer uitgereikt in de NWE Vorst in Tilburg tijdens de nieuwjaarsreceptie van Communicatieclub Bourgondië.

De jury koos dit keer voor Gay Village, de inzending van Stichting Roze Maandag en het Tilburgse reclamebureau Scheepens. Het nieuws over een wijk exclusief voor homo’s, lesbiennes en transgenders leverde een storm aan publiciteit op, maar bleek achteraf een verzinsel, bedoeld om aandacht te vragen voor de acceptatie van homo- en bisexualiteit.

De jury noemde de campagne gedurfd en vernieuwend. René Westbroek: “Uiteindelijk was doorslaggevend voor deze winnaar een perfecte, tot het laatste detail doordachte voorbereiding en de moed om op controversiële manier het onderwerp opnieuw aan te snijden en zo tot zeer zichtbare aandacht te komen.”

Publieksprijs
Om de publieksprijs werd gestreden door alle inzendingen. Stemmen op internet en een stemming in de zaal wezen armoedeglossy Quiet 500 aan als winnaar. De Stichting Quiet 500 maakte met Eekelaar strategische vormgeving dit magazine zonder budget. René Westbroek: “Dankzij de passie en betrokkenheid van een groot aantal vakmensen eiste de campagne een enorme aandacht op voor de armoedeproblematiek in Nederland. De Quiet 500 zet de deur open naar ‘anders denken’.”

19e editie
De Communicatieprijs Brabant beleefde alweer haar 19e editie en is een initiatief van Communicatieclub Bourgondië (CCB). Deze in Tilburg gevestigde regionale beroepsvereniging op het gebied van reclame, PR en aanverwante disciplines heeft de prijs in 1995 in het leven geroepen om de communicatieprestaties uit Midden-Brabant beter over het voetlicht te krijgen. De laatste jaren bleek dat de prestigieuze prijs op veel belangstelling kon rekenen van de bureauwereld in heel Brabant.