UPDATE: Controversiële band King 810 voor exclusieve show naar 013

Met de bevestiging van een exclusieve Nederlandse show van King 810 haalt 013 een nieuwkomer in het metalgenre naar Tilburg. De controversiële nu-metal band uit de extreem gewelddadige stad Flint, Michigan komt op maandag 29 september naar 013. Tickets kosten € 12,- (excl. servicekosten).

UPDATE: Op verzoek van het management van King 810 is de voorverkoopdatum uitgesteld. Hou de website van 013 in de gaten voor de nieuwe voorverkoopdatum!

Wie durft het aan om zich een avond in Flint, Michigan te begeven? Met hun brute nu-metal sleurt King 810 concertbezoekers mee naar deze ‘forgotten city’ die bekend staat als de meest gewelddadige stad van de VS. The New York Times noemt de verpauperde industriestad ‘murder town’. Moorden, verkrachting, huiselijk geweld en roofovervallen zijn de orde van de dag en de werkloosheid is enorm.

Het mag duidelijk zijn: de basis voor King 810 is gelegd op een plek die niet voor lafaards is en dat hoor je terug. King 810, vernoemd naar de regio code van Flint, doet denken aan Slipknot in de vroege jaren. De teksten van frontman David Gunn zijn grimmig poëtisch en laten de rillingen over je lijf lopen.

Recentelijk moest de band het optreden op Download Festival cancellen, omdat twee van de bandleden achter de tralies zaten wegens een vermeend geweldsdelict. Fans kerven het King 810 logo in hun huid en de video voor ‘Killem All’ toont een gewelddadige bende, politie die beschoten wordt en gevangenisrellen in contrast met de werkloosheid en armoede in thuisbasis Flint. King 810 is hiermee een controversiële nieuwe naam binnen de metalscene.

Het album ‘Memoirs of a Murderer’ komt uit in augustus via Roadrunner Records.

King 810
Maandag 29 september 2014 | aanvang 20:30 | zaal open 19:30
Tickets € 12,- (excl. servicekosten) | Kleine Zaal | Voorverkoop vanaf woensdag 16 juli 10:00 uur
013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl