De Bomenbuurt als Museum

Wat is voor u een belangrijk of dierbaar voorwerp? Deze vraag kregen bewoners van de Bomenbuurt voorgelegd die mee doen aan het buurtproject ‘De Buurt als Museum’. Een hoed, een knuffel, een trap, een oude bromtol, een kandelaar, een telraam, een schelp. Deze, vaak eenvoudige voorwerpen met een persoonlijk verhaal, waren de aanleiding voor 63 schilderijen die de kinderen van twee groepen 5/6 van basisschool De Elzen hebben gemaakt. Zij zijn van 11 mei t/m 1 juni te zien in een Kinderkunstroute.

63 persoonlijke verhalen zijn de aanleiding voor 63 afwisselende, kleurrijke en fantasievolle schilderijen. De kinderen schilderden de voorwerpen niet na, maar maakten er, mede naar aanleiding van de verhalen, een fantasievolle interpretatie van. Verrassend en zelden voor de hand liggen. De schilderijen zijn een persoonlijk cadeau van de kinderen voor de bewoners.

In ruil daarvoor hangen de bewoners de schilderij met begeleidend uitleg drie weken voor hun raam. Het straatbeeld wordt met deze Kinderkunst-wandelroute opgevrolijkt.  De route is van 11 mei t/m 1 juni te lopen. De betrokken straten zijn de Elzenstraat, de Acaciastraat, de Boomstraat en de Dionysiusstraat.

De digitale plattegrond voor deze wandelroute met de namen van de deelnemende kinderen en de exposerende adressen, is gratis op te vragen bij de initiatiefnemer en organisator van dit project, beeldend kunstenaar Inge Koenen via info@ingekoenen.nl.