De eerste draaimolen van de Tilburgse Kermis is gearriveerd

eerste draaimolen

Het is dan misschien nog geen Tilburgse Kermis, maar de eerste draaimolen is al gearriveerd! Lunchroom Carrousel aan de Schouwburgring is sinds vandaag omgetoverd tot een heuse draaimolen. Dus kun je niet meer wachten tot het leukste evenement van het jaar begint, dan kun je alvast een voorproefje nemen bij de Carrousel.

Door: Lonneke Willemse

Iedereen die weleens in de binnenstad van Tilburg komt, kent het kenmerkende horecapand. Het markante ronde glazen gebouw leent zich perfect voor het nabootsen van een draaimolen. De uitstraling aan de buitenkant van Lunchroom Carrousel is identiek aan een echte nostalgische carrousel, waar je als Tilburger waarschijnlijk een warme herinnering aan hebt. Naast de nostalgische uitstraling tijdens de kermis, worden ook nostalgische prijzen gehanteerd. De lunchroom is tijdens het leukste evenement van Tilburg een prima rustplek voor bezoekers van de kermis. Lekker in het zonnetje genieten van een hapje en drankje, maar toch in de ultieme kermissfeer blijven.

Nostalgische sfeer

Jan Willemse: “Het idee is geboren omdat vrienden regelmatig vragen of de draaimolen goed draait. Toen dacht ik: laten we er hier een echte carrousel van maken. En welk moment is dan beter dan de Tilburgse Kermis? De gemoedelijk sfeer van de (nostalgische) kermis zal je een paar meter verderop ook bij ons ervaren.”

Carla Willemse: “De Tilburgse Kermis is een evenement waar iedereen het hele jaar naar uitkijkt. Bij ons begint de kermis al ruim een week eerder, zodat onze gasten alvast in de bekende Brabantse gemoedelijke sfeer komen. Deze sfeer wordt tijdens de kermis versterkt door livemuziek.”

Kinderen een kwartje

Jan Willemse: “Ik denk dat veel vaste gasten en echte Tilburgers het bijzonder zullen waarderen. Bij veel Tilburgers is de kermis een evenement waar ze het hele jaar voor sparen. Met carnaval hebben ze de dubbeltjespot en met de kermis een spaarpot voor de kleinkinderen: het welbekende kermisgeld. Voor deze mensen hebben wij een nostalgische actie tijdens de kermis. Kinderen tot en met 10 jaar kunnen bij ons voor een kwartje een puntje appeltaart met slagroom komen eten.”

Lunchroom Carrousel

Lunchroom Carrousel staat bekend om de aantrekkelijke prijzen en goede service. Dit is tijdens de Tilburgse Kermis niet anders. Zo kun je al vanaf €4,95 lunchen en voor een leuke prijs genieten van de heerlijke hoofdgerechten. Het huisgemaakte gebak, de lunchtips en de bonbon bij de koffie maken Lunchroom Carrousel een unieke zaak. De welbekende appeltaart met slagroom voor €1,- wordt uiteraard ook met de kermis weer geserveerd. Met het grote terras (175 zitplaatsen) rondom de zaak en de vele zitplaatsen binnen is er ruimte voor iedereen. Genoeg redenen om tijdens de Tilburgse Kermis (22 juli t/m 31 juli) of een week van te voren een kijkje te nemen bij de eerste draaimolen van de Tilburgse Kermis.

Alles over de Tilburgse Kermis

Kermis in Tilburg 2016
Check hier de leukste acties, evenementen, menu’s en foto’s van de Tilburgse Kermis…de grootste online attractie van Tilburg!