De kogel is door de kerk: Primark komt naar Tilburg

Primark naar Tilburg

Zondagavond maakte het Brabants Dagblad bekend dat de Primark definitief heeft gekozen voor Tilburg. Daarmee ‘wint’ Tilburg van Breda, die de Ierse keten ook graag zagen komen. Inmiddels zijn zowel de gemeente als de ontwikkelaar op de hoogte van het besluit van de Primark, dat afgelopen vrijdag werd genomen. 

De Primark wil het zelf nog niet bevestigen, maar wethouder Erik de Ridder geeft in de krant aan dat de komst van de Primark honderd procent zeker is. De start van de winkel op de locatie van stadskantoor-3 aan het Stadhuisplein start nog voor de zomer. De Ierse keten wil uiteindelijk in de zomer van 2017 haar deuren openen.

Primark naar Tilburg

De komst van de Primark is cruciaal in het plan dat De Ridder samen met eigenaar van winkelgebieden als Pieter Vreedeplein en Emmapassage, Wereldhave, heeft gemaakt. Wanneer de gemeenteraad toestemming geeft kan het zo zijn dat de binnenstad twee tot drie jaar op zijn kop staat. Maar De Ridder is ervan overtuigd dat de binnenstad er uiteindelijk sterker van wordt.

Aanwinst?

Uiteraard zijn wij erg benieuwd naar jullie mening. Is de Primark volgens jullie een aanwinst voor Tilburg of juist niet? Laat het ons vooral weten in de reactie.

[poll id=”12″]