TypischTilburg Kalender 2014 is verkrijgbaar

Woensdag 11 december werd de nieuwe TypischTilburg kalender 2014 gepresenteerd in Café Brasserie Dudok. De TypischTilburg Kalender is een glossy jaarkalender met unieke modellen uit de gemeente Tilburg. Het thema van dit jaar is Nostalgisch Tilburg.

De typisch Tilburgse modellen die in de kalender staan, wonnen een modellenwedstrijd waaraan 96 mensen deelnamen. De opbrengst gaat naar het Inloophuis Midden Brabant.

Presentatie
Afgelopen woensdag 11 december vond de presentatie van de nieuwe TypischTilburg Kalender 2014 plaats in Dudok. Tijdens deze avond hebben de 12 modellen die de kalender sieren, zich gepresenteerd aan het Tilburgse publiek. Deze avond stond onder leiding van Frank Pamelen, bekend van het stadsdichtersschap in Tilburg van 2007 tot 2009 en bedenker en kartrekker van “Het Jaar 013“. Ondanks zijn geboorte in Terneuzen is hij volgens de stichting een Typische Tilburger en heeft Ben Smit, voorzitter van de stichting, aan hem het predicaat TypischTilburgs toegekend.

Thema
Het thema voor de negende kalender is Nostalgisch Tilburg. Uit 96 deelnemers zijn er uiteindelijk 12 winnaars geselecteerd, die zijn gefotografeerd door fotograven Nol Havens en Bram Delmee. Deze topfotografen maakten twaalf spetterende fotosessies op Tilburgse lokaties. Nol Havens is bij het grote publiek bekend als zanger van VOF de Kunst. Maar naast zijn passie voor muziek is Havens sinds 2005 ook professioneel fotograaf. Bram Delmee werd opgeleid door Rene Wouters en startte in 1996 zijn eigen fotostudio.

Goede doel
Tijdens de presentatie in Dudok is het eerste exemplaar van de TypischTilburg Kalender 2014 uitgereikt aan Mirjam Bogaarts van Inloophuis Midden Brabant. Daarnaast zijn de 12 fotos van de modellen geveild voor het goede doel. Dit hele jaar heeft de Stichting Typisch Tilburg zich ingezet voor het Inloophuis Midden Brabant. Dankzij onder meer de presentatie van de kalender, de veiling van de fotos en het evenement Tilburg Spint heeft de stichting 5.500,- gedoneerd dit goede doel. Het Inloophuis Midden Brabant is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten, waar zij vrijblijvend binnen kunnen lopen voor een praatje, informatie of deelname aan diverse activiteiten.

Afhaalpunten
De Typisch Tilburg kalender 2014 is vanaf maandag 23 december gratis verkrijgbaar bij:

Inloophuis Midden Brabant (Wilhelminapark)
Haarmode Maarten van den Broek (Haydnstraat)
Specsavers (Heuvelstraat)
Polare (Emmapassage)
Dudok (Veemarktstraat)

Over TypischTilburg
De Stichting TypischTilburg is opgericht om de stad nadrukkelijk op de kaart te zetten. De stichting wil mooie momenten aan de Tilburgers geven én financieel bijdragen aan regionale goede doelen. Naast de modellenwedstrijd en de kalender organiseerde de stichting dit jaar ook de spinmarathon TilburgSpint.

Bekijk hier de TypischTilburg Kalender 2014 >>>