Deelnemers Ten Miles halen ruim €6.000,- op voor Verbeeten Fonds

verbeeten fonds

Tijdens de CZ Tilburg Ten Miles  hebben vele deelnemers zich sportief ingezet op zes verschillende onderdelen met een afstand variërend van 300 meter tot 10 EM (16,1 kilometer). Zo was er voor ieder wat wils: van jong tot oud, voor beginnende en geoefende lopers, maar allen met  een extra dimensie: de strijd tegen kanker.

“Het was een enorm succes. De sfeer was zeer aangenaam en gezellig. Het is fijn om te weten dat velen met ons de strijd tegen kanker steunen”, volgens de heer Gerard van Loon, bestuursvoorzitter van het Verbeeten Fonds.

Mooie opbrengst

Op woensdag 2 november jl. hebben Jolande Grijsbach en Henk van Doremalen van  CZ Tilburg Ten Miles het bedrag bekend gemaakt en overhandigd aan Martin Verveer en Aschwin Geerts, vertegenwoordigers van Instituut Verbeeten en het Verbeeten Fonds. De opbrengst van
€ 6.067,50 euro wordt besteed aan het project ‘Bestralen zonder masker’.

Behandeling

Dit is een onderzoek naar de mogelijkheden van een meer patiëntvriendelijke manier van bestralen voor patiënten met hersentumoren. Met moderne technieken is het waarschijnlijk mogelijk om tumoren in de hersenen te bestralen zonder dat er gebruik wordt gemaakt van een masker. Momenteel is een masker nodig om te garanderen dat de patiënt niet beweegt tijdens een dergelijke bestraling. Bij beweging tijdens de behandeling zou bij moderne hoge precisiebestralingen een stuk van de tumor ‘gemist’ kunnen worden door de bestralingsbundel.

Voordeel voor de patiënt is dat er vooraf aan de behandeling geen masker gemaakt hoeft te worden en de patiënt dus niet vastgeklemd hoeft te liggen tijdens de bestraling. Het vastklemmen van het hoofd met een masker op de behandeltafel wordt door vele patiënten als benauwend  ervaren. Door te stralen zonder masker wordt de patiëntvriendelijkheid sterk verbeterd, terwijl dezelfde nauwkeurigheid bereikt kan worden.