Deense band Lukas Graham komt naar 013

Lukas Graham

De Deense band Lukas Graham komt op zaterdag 11 maart 2017 naar 013. Het nummer ‘7 Years’ haalde wereldwijd de eerste plaats in de charts en ging maar liefst vijf keer platinum. Ook de tweede single ‘Mama Said’ wordt veelvuldig opgepikt door radiostations van over de hele wereld.

Tickets voor de show kosten €32.- (exclusief servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 17 juni om 10:00 uur in de voorverkoop.

Lukas Graham Forchhammer

Lukas Graham Forchhammer en zijn band, simpelweg Lukas Graham getiteld, zetten in 2011 twee video’s op Facebook. Deze kregen binnen no time zóveel views, dat ze werden opgepikt door Copenhagen Records. De eerste tour door het thuisland verkocht al meteen 17.000 tickets, zonder dat er materiaal uitgebracht was. Niet heel verrassend werd het debuutalbum meteen goud in Denemarken, waardoor de Denen opgepikt werden door platenmaatschappij Warner Records.

Een lange tour door heel Europa leverde een EBBA op (European Border Breakers Award), maar het grootste succes moest nog komen. Debuutsingle ‘7 Years’ wordt een wereldwijde hit, met nummer 1 posities in onder andere Nederland, Engeland, de VS, Duitsland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De YouTube video is inmiddels meer dan 213 miljoen keer bekeken, op Spotify telt het nummer meer dan 437 miljoen views en de song ging vijf keer platinum.

Debuutalbum

Inmiddels is het debuutalbum ‘Lukas Graham’ ook in Nederland verschenen. Het werk staat vol prachtige, soulvolle popliedjes, die ook invloeden uit hiphop kennen zoals op de nieuwe single ‘Mama Said’. Dit nummer is inmiddels ook al veelvuldig opgepakt door de radio. Na zijn optreden op Pinkpop, is de show in 013 op zaterdag 11 maart is de eerste clubshow sinds de grote wereldwijde doorbraak.

Kaartverkoop

Op zaterdag 11 maart 2017 komt Lukas Graham naar Poppodium 013. De tickets kosten €32.- per stuk (exclusief servicekosten) en zijn vanaf vrijdag 17 juni te koop via de website van 013. De aanvang van het concert is om 20:00 uur en voor de vroege vogels is de zaal al vanaf 19:00 uur geopend.