Diploma-uitreiking in stijl voor lichting 2020 van IMC Weekendschool

IMC Weekendschool

Zoals alle scholieren in Nederland hebben ook de leerlingen van IMC weekendschool hun lessen in de afgelopen maanden vanuit huis moeten én kunnen volgen. Mede dankzij het succes van dit geïmproviseerde online lesaanbod, zal een nieuwe lichting derdejaars leerlingen op zondag 7 juni aanstaande een diploma in ontvangst te nemen.

Diploma

De leerlingen van IMC weekendschool hebben hun driejarige opleiding de afgelopen maanden in onverwachte en soms moeilijke omstandigheden afgerond. Ook de traditioneel feestelijke diplomering zal dit jaar helaas in aangepaste vorm plaatsvinden.

De leerlingen van de weekendschool vestiging Tilburg ontvangen hun diploma in twee groepen van 13 leerlingen. De uitreiking vindt plaats bij Levensbouw, aan de Melis Stokestraat 40 in Tilburg. ’s Ochtends van 11.00 tot 12.30 uur is de eerste groep aan de beurt, de tweede ceremonie is van 13.00 tot 14.30. De vertegenwoordiger van de universiteit maakt samen met de wethouder van onderwijs, Marcelle Hendrickx, voor de leerlingen een videoboodschap.  

Over Stichting IMC Weekendschool

Stichting IMC weekendschool biedt al meer dan twee decennia motivatiegericht onderwijs. Dit doen zij aan jongeren (tussen de tien en veertien jaar) uit wijken waar dit het hardst nodig is. Sinds de start in Amsterdam Zuidoost (1998) is de weekendschool uitgegroeid tot tien vestigingen in de grote steden. Daarnaast is er een alumninetwerk met ruim 3000 oud-leerlingen. Ook bieden ze het onderwijs aan onder schooltijd op 35 reguliere basisscholen door heel Nederland (IMC Basis) en op tien locaties voor nieuwkomerskinderen in internationale taalklassen (IMC on Tour).

Zo bereiken ze wekelijks zo’n 3000 leerlingen op 55 locaties. En nog altijd via het beproefde concept: de nieuwsgierigheid van jongeren voeden en hun motivatie prikkelen. Dit door middel van ontmoetingen met bevlogen professionals die komen vertellen over hun vak. Zo verbreden ze hun horizon, stimuleren we hun lef en leren ze om gemotiveerde keuzes voor de toekomst te maken.