Drie generaties familie Wouters verkopen Italiaanse auto’s in Tilburg: ‘Er loopt benzine door onze aderen’

Bas Wouters Van Mossel

Het is inmiddels zo’n 10 maanden geleden dat Autobedrijf Wouters werd overgenomen door Van Mossel Automotive Groep. In de zaak aan de Kraaivenstraat loop je nog steeds het vertrouwde gezicht van Bas Wouters tegen het lijf. Sinds de overname door Van Mossel is Bas verkoopleider in de showroom. “Bij Van Mossel is alles zo strak geregeld. We kunnen onze klanten optimaal ontzorgen.”

De familie Wouters is een begrip op het gebied van Italiaanse auto’s in Tilburg. De liefde voor auto’s is Bas dan ook met de paplepel ingegoten. Zo vertelt hij enthousiast: “Mijn opa startte in 1951 een autobedrijf en sinds 1964 verkopen we Italiaanse merken. Mijn vader en oom namen de zaak over. Bij ons in de familie stroomt er benzine door onze aderen.”

Bij Bas gaat het zoals het bij veel families gaat: “Op zaterdagen ging ik naar de zaak om auto’s te poetsen. En zo rol je er steeds verder in. Op een gegeven moment had ik mijn school afgemaakt en wist ik niet goed wat ik wilde, maar die liefde voor auto’s zat er natuurlijk in. Toen ben ik in 1998 in het familiebedrijf aan het werk gegaan.

Alles is op en top geregeld

Het is inmiddels twee jaar geleden dat Van Mossel het officiële dealer-schap van Fiat, Jeep en Alfa Romeo naar Tilburg bracht. De firma Wouters was al langer bekend als de plek voor onderhoud en de verkoop van occasions van de Italiaanse merken. Na een tijdje besloten Van Mossel en Autobedrijf Wouters de krachten te bundelen. Uiteraard nog steeds met de Italiaanse merken waar de familie Wouters hun hart aan verloor. “Wij hadden natuurlijk 46 jaar aan expertise in huis. De overname door Van Mossel heeft ons zoveel kansen geboden.”

Want ook al is Van Mossel een gigantisch groot bedrijf, Bas benadrukt dat het bedrijf super persoonlijk is, de lijntjes kort zijn en alles op en top is geregeld. “We kunnen onze klanten compleet ontzorgen. Van de verkoop van auto’s tot lease, short-lease, APK keuringen, onderhoud, financiering, verzekering en veel meer.”

Je kunt bij Bas en zijn verkoopteam dus terecht voor Alfa Romeo, Fiat en Jeep. De eerstgenoemde is zijn persoonlijke favoriet. “Alfa Romeo is zo’n prachtig merk met een rijke historie. De modellen zijn apart, de lijn van de auto’s is prachtig. Ook al rijd je geen Alfa Romeo, je vindt ze toch mooi. Als je in een Alfa Romeo rijdt, kijken de mensen toch om.” Maar ook de Fiat 500 is een gewild model bij de Van Mossel vestiging. “Die verkopen we het meeste. Het is een hele degelijke auto en scherp geprijsd. Het model heeft vooral bij vrouwen en hun dochters een hoog knuffelgehalte.”

Maar ook als je ooit bij Bas een auto hebt gekocht en liever een ander merk wilt gaan rijden, kun je terecht bij Van Mossel. “Dat is het voordeel aan dit bedrijf. In totaal hebben we bij Van Mossel in Nederland 26 merken in ons palet en kunnen we klanten altijd intern doorverwijzen.”

Bas Wouters in de showroom van Van Mossel

Autoverkoop is een vak

Inmiddels is Bas verkoopleider bij Van Mossel en dagelijks nog steeds bezig met zijn passie. “Het blijft leuk om mensen met de keuze voor een nieuwe of gebruikte auto te helpen. Als je dat gevoel hebt, gaat het er nooit meer uit. Ik vind het belangrijk dat mensen zich bij ons op hun gemak voelen. Ze moeten niet denken: ‘ik loop tegen een man in een pak aan, dat zal wel geld gaan kosten’. Het moet een warm bad zijn. Zowel voor, tijdens als na de verkoop van een auto.”

Uiteindelijk krijgt Bas energie als alles lekker draait en klanten tevreden zijn. “Voor die tevreden klanten doe je het. Als ik te horen krijg dat klanten helemaal content zijn, we goed met ze hebben meegedacht of complimenten krijg over onze verkopers, de monteurs of serviceadviseurs, krijg ik energie. Wij willen onze klanten echt helpen vanuit goede normen en waarden. Dat heeft er in onze familie altijd ingezeten en zetten we ook onder Van Mossel verder voort.”

Bas is iedere dag als hij zijn showroom binnenstapt ontzettend trots. “Onze showroom ziet er prachtig uit. Dat zien ook onze klanten. Qua uitstraling, qua aanbod en de stijl van de showroom: we hebben hier het nieuwste van het nieuwste.”

Meer informatie

Ben je op zoek naar een nieuwe- of tweedehands auto van Alfa Romeo, Fiat of Jeep of het onderhoud hiervan? Kom dan zeker langs bij dé Alfa Romeo-, Fiat- en Jeep-dealer van Tilburg aan de Kraaivenstraat 20. Het specialistische team van Bas staat voor je klaar en helpt je graag bij al je vragen en wensen. Bekijk ook eens de website van Van Mossel voor meer informatie.