Eastlake Festival klaar voor tweede editie in Goirle: ‘Het is een weerzien met oude vrienden’

Eastlake Festival

Op zaterdag 24 juni vindt in Goirle de tweede editie van het Eastlake festival plaats. Het festival werd voor de eerste keer georganiseerd in 2022 en was een groot succes. De circa 2400 bezoekers waren enthousiast over het eerste festival op Goirles grondgebied, de muziek, de sfeer en de voorzieningen op het terrein. De tweede editie wordt groter, met drie stages, ruimte voor 3500 bezoekers en een ruimer muziekaanbod met tech house, house, urban, disco en techno. De organisatie richt zich op de groep festivalbezoekers tussen de 18 en 35 jaar. Kaarten kosten 42,50 euro en zijn te bestellen op de website. Het festival start om 13:00 uur en eindigt om 00:00 uur.

Georganiseerd door vrijwilligers 

Eastlake is het initiatief van twee jonge mannen uit Goirle, Lucas van Dooren (24) en Sam van der Schoot (23). Sam: “Er is in Goirle niet zo veel te doen voor jonge mensen. Jongeren wijken al snel uit naar Tilburg en bezoeken festivals op andere plekken in Nederland. Vooral na de lockdown door corona voelden we sterk de behoefte om iets groots te doen. Om mensen weer bij elkaar te brengen en te feesten”. Ze hadden samen al wel veel feesten georganiseerd maar een festival opzetten was voor beiden een droom én een uitdaging. De eerste editie werd met de hulp van een grote groep vrijwilligers in een tijdsbestek van 100 dagen georganiseerd. De gemeente Goirle omarmde het initiatief en gaf toestemming voor het festival aan de rand van het dorp, tussen de Oostplas en de snelweg A58. “Zonder vrijwilligers zouden we dit nooit kunnen doen,” vertelt Lucas. “We zijn jong, beginnen pas net in deze branche en kunnen natuurlijk geen vaste krachten betalen. Wij doen dit allebei ook naast onze baan.” Voor de editie 2023 hebben de organisatoren wel meer tijd gehad. Ze zijn al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen. De 17 vrijwilligers brengen elk hun eigen expertise mee waardoor een professionele aanpak mogelijk is. 

Reünie

De doelgroep zijn jonge mensen uit voornamelijk Midden-Brabant. Vorig jaar kwam de helft uit Tilburg, een kwart uit Goirle en de rest uit een ruim gebied daar omheen. Eastlake bleek voor veel jongeren een ontmoetingsplek met vrienden van vroeger. “Ja”, beaamt Sam, ‘dat hoorden we ontzettend veel. Dat jongeren die vroeger in Goirle woonden en daar zijn vertrokken, weer even terug waren in hun eigen dorp. Voor velen was het festival een weerzien met oude vrienden. Superleuk.”

Mooi festivalterrein met gave line-up

Er zijn drie stages op het terrein. Daarnaast zullen er de nodige foodtrucks en bars aanwezig zijn. Er staan optredens gepland van onder andere High Soundsystem, Menesix, Easttown, Disco Snolly, Keezus Christus en verschillende lokale nieuwkomers. Uit Frankrijk komt Joey Risdon. De inrichting en aankleding van het terrein wordt door vrijwilligers gedaan. Mascotte van het festival is Captain Omundo, die na allerlei omzwervingen wederom op Easlake belandt. Ik hoop dat de tweede editie net zo sfeervol, feestelijk en succesvol wordt als de eerste,” zegt Lucas. “Het is geweldig om samen zo iets groots op te kunnen zetten. En we hebben wel meer plannen voor de toekomst, we willen zeker meerdere evenementen organiseren. Maar eerst alle aandacht naar 24 juni!”

Meer informatie

Wil je meer weten over Eastlake Festival? Check deze website en volg ze op Facebook en Instagram.