Een horeca-tip die jij misschien nog niet kent: theatercafé in het Dwaalgebied

De Nieuwe Vorst

Wanneer je al even in Tilburg woont, of geboren en getogen Tilburger bent, is de kans groot dat je veel van de prachtige horecazaken in en rondom de (binnen)stad al kent. Maar er blijven altijd nieuwe plekken te ontdekken, dat maakt het stadsleven zo leuk. Zo tippen wij je graag een pareltje in het Dwaalgebied: het theatercafé en de romantische binnentuin van Theater De Nieuwe Vorst. Daar kun je zes dagen per week terecht voor een hapje en drankje van lokale ondernemers. Sinds kort schuif je daar op de meeste donderdagen ook aan bij het nieuwe concept genaamd de Volkskeuken. Dan kookt Het Buurmeisje verse, vegetarische en betaalbare maaltijden. Meer weten?

Volkskeuken

Bijna elke donderdag stookt Het Buurmeisje de vuren flink op en serveert ze met super verse ingrediënten de stevige en lekkere trek. Zo stonden er onlangs al Mexicaanse bloemkool-taco’s met pickled veggies, crunchy kikkererwten & Mexicaanse tomatenrijst op het menu. De komende editie vindt plaats op 9 september: dan staat er een Aziatische noodlebowl met geblancheerde groenten en pinda-kokossaus op het menu. Het toetje is dan een stukje sinasappelkokos-cake.

Voor het twee-gangen menu betaal je €13,50 per persoon. Het menu wisselt regelmatig. Wil jij in de gaten houden wat er geserveerd wordt? Bekijk dan het programma van De Nieuwe Vorst. Let op: vooraf aanmelden is noodzakelijk.

‘Theeater’, een biertje of een ijsje

Naast de donderdagen waarop de Volkskeuken plaatsvindt, is het theatercafé en de binnentuin van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 14.00 uur. Daar serveert De Nieuwe Vorst allerlei lokale producten, zoals het speciaalbier van Sint Crispijn uit Waalwijk of het ambachtelijke ijs van Friandries (van verderop in de Willem II-straat). Tot slot kun je geheel toepasselijk ook een kopje Theeater bestellen bij het café: een thee ontwikkeld in samenwerking met een Tilburgse theesommelier. Zo staan de nieuwe en lokale makers niet alleen op de vloer bij het theater, maar ook op de menukaart.

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen bij Theater De Nieuwe Vorst in het Dwaalgebied? Volg ze dan op Instagram of Facebook.