Nieuws

werken bij teleperformance
Let op! Dit artikel is al 482 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Een kijkje op de werkvloer bij Teleperformance: “Je kunt jezelf blijven ontwikkelen!”

Wat bol.com, Ziggo en MediaMarkt gemeen hebben? Ze vertrouwen erop dat Teleperformance hun klanten écht, écht, écht verder helpt. Een flinke verantwoordelijkheid, want als je een klantvraag perfect oplost, heb je er een ambassadeur bij. Maar het omgekeerde is ook waar; geef je een klant geen goed gevoel, dan kan die voor een andere winkel of provider kiezen. Als Teleperformance Customer Service Expert mag je de rode klantloper dan ook behoorlijk ver uitrollen…

Foto: Martin, Nassira en Gamze

“In mijn bol.com team draait alles om de klant,” zegt Gamze Cigdem. “Ik ben in maart overgestapt vanuit Goede Doelen en vind dit veel leuker omdat je klanten blij maakt. En omdat het gevarieerd werk is. Soms help je klanten aan de telefoon, soms zit je te mailen en soms ben je aan het chatten. Die afwisseling maakt het leuk! Het voelt niet als klantenservice, maar als een kantoorbaan. Bovendien leer je er veel van; hoe je met de stemming van een klant rekening kunt houden bijvoorbeeld. Als mensen teleurgesteld zijn omdat een pakketje nog niet is bezorgd, helpt het als je begrip toont, aangeeft dat je het vervelend vindt en het snel voor ze oplost.”

Redder van jonge ouders

“En daar heb je veel vrijheid in. Zo had een jong stelletje laatst een babyfoon besteld die het niet deed. Eigenlijk moet zo’n defect product eerst worden teruggestuurd voordat ze een nieuwe krijgen. Maar ik weet hoe belangrijk een babyfoon is als je een baby van twee weken hebt. En heb gewoon een nieuwe verzonden. In goed vertrouwen dus. Dat vonden ze heel erg lief.” Los van ‘leren hoe je klanten blij kunt maken’, heeft Gamze ook beter leren schrijven. “Ik ben Turkse en heb best moeite met de, het, een, d’tjes en t’tjes. Als ik privé appjes stuur, boeit me dat niet zo, maar nu ik met bol.com klanten mail, wil ik geen fouten meer maken!”

Gewoon heel leuk

Martin Bruijnius zit pas een maandje in het MediaMarkt team, maar is eigenlijk best ervaren. “Ik heb een paar jaar geleden in Groningen op de Tele2 klantenservice van Teleperformance gewerkt. Toen ik even zonder werk zat, begon klantenservice weer aan me te trekken. Ik vind het fijn om klanten te ondersteunen en verder te helpen! Zeker als de sfeer goed is, zoals bij ons. Ik heb het echt getroffen met mijn collega’s. Als je een keer je dag niet hebt of een klant een lastige issue heeft en een beetje chagrijnig is, helpt het als collega’s er voor je zijn. We doen veel samen, ook buiten het werk om. Tijdens de trainingsweek zaten we al op een snikheet terras – dat was tijdens die hele warme dagen – om elkaar een beetje beter te leren kennen.” Nog even terug naar klanten met issues; ben je de hele dag bezig met brandjes blussen? “Nee, zeker niet! Als je drie van dat soort gesprekken in een week hebt, is het veel. En we hebben gemiddeld zo’n 200 calls per dag! Meestal zijn klanten dus blij met de service. Het is echt gewoon heel leuk werk.”

Bedankt en doei!

Dat vindt Nassira Tighadouini ook. “Ik werk nu drie jaar in het VodafoneZiggo-team. Eerst als agent, maar nu ondersteun ik als ‘manusje van alles’ de supervisor en regel wat er geregeld moet worden, zodat agents lekker kunnen werken. Denk aan hulp als agents de weg kwijt zijn in ons klantsysteem. Na een jaartje als agent te hebben gewerkt, werd me gevraagd of ik door wilde groeien en high skill coaching aan bestaande en nieuwe agents wilde geven. Dat heb ik gedaan. Later kwamen daar steeds meer administratieve en ondersteunende taken bij. Als agents er even niet uitkomen met klanten, komen ze bij mij.” Hoewel Nassira haar huidige werk heel leuk vindt, is ze ook nog steeds enthousiast over haar eerdere rol als agent. “Klanten helpen is dankbaar werk. Als ik een probleem van een agent oplos, is het vaak van ‘bedankt en doei!’. Logisch want zij willen snel weer aan de slag!”

Vloerpannenkoeken en koningspionnen

Los van de groeikansen (“ik dacht dat ik dit werk niet kon, maar Teleperformance zag het in me zitten en heeft me overgehaald de stap te zetten”) is Nassira vooral enthousiast over de teamsfeer. Lachend: “Iedereen weet dat de sfeer binnen het VodafoneZiggo team het allerbeste is! We zijn heel open en toegankelijk en maken werk van de sfeer. We hebben zelfs met zijn allen pannenkoeken gebakken op de werkvloer. Bovendien organiseren we van alles. Versiering met Halloween? Een Hawaï dag? Een eigen Facebook pagina? Doen en hebben we allemaal!” Wat zou Nassira eventuele nieuwe collega’s nog willen meegegeven? “Wat ik heel leuk vind, is dat we klanten binnenkort ook meer via de mail en de chat gaan helpen. Dat maakt het werk afwisselender en uitdagender. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen. Het leven is net een schaakspel. En bij Teleperformance zijn de pionnen koning.”

Werken bij Teleperformance

Zie jij een baan bij Teleperformance wel zitten? Of wil je meer weten over de verschillende functies? Kijk dan even op jobs.teleperformance.nl of solliciteer direct!

Reageer op dit bericht