Een kleine, verborgen stadsoase: ken jij dit mooie stukje groen al in Tilburg?

Woon jij al lang in Tilburg en ken jij de stad op je duimpje? Dan hebben wij nog een leuke tip voor je. Namelijk een verborgen groen pareltje dat je misschien nog niet kent. In de Goirkezijstraat – gelegen in de historische driehoek Goirkestraat, Wilhelminapark, Smidspad – vind je namelijk een mooi stukje groen waar het heerlijk rustig is. Deze kleine stadsoase is gerealiseerd in 2012 door de gemeente en WonenBreburg. Precies gelegen tussen De Pont en het Textielmuseum zou je dit intieme straatje kunnen zien als het hart van het Museumkwartier. Kijk je mee?

Blijf de stad uitvinden

Wij geven graag tips om Tilburgers te blijven inspireren en prikkelen om de stad te blijven uitvinden. Zo schreven we eerder over onontdekte plekjes en vonden wij het tijd voor een nieuwe tip in de lijst. Deze fijne plek is geliefd door de omwonenden: kinderen spelen, picknicken en fietsen er graag. Ook voor de dieren die er leven is de plek een klein paradijsje.

Stadsoase

Buurtbewoners strijden voor voortbestaan

Echter maken de bewoners van de Goirkezijstraat en omgeving zich zorgen over het voortbestaan van het stukje groen. Er zijn namelijk sloop- en nieuwbouwplannen die roet in het eten gooien voor deze mooie plek. Hierdoor leven er vragen over hoe bomenkap, hittestress en verlies van biodiversiteit worden voorkomen. De buurt zet zich daarom actief in voor het behoud en duurzame versterking van deze verborgen stadsoase in Het Goirke. Burgemeesters en wethouders zijn per brief uitgenodigd voor een inclusieve dialoog met een exclusieve tentoonstelling, genaamd ‘De expositie van ongevraagde museumstukken.’