Eerste namen Festival Mundial 2009

Vandaag zijn de eerste namen voor Festival Mundial bekend gemaakt. Deze zomer zullen zowel de jazzy Sabrina Starke als het swingende La Excelencia het podium bestijgen.

Dit jaar vindt op 20 en 21 juni de 22e editie plaats van Festival Mundial. Tijdens dit tweedaagse festival in het Leijpark Tilburg treden groepen op van over de hele wereld. Festival Mundial staat al jaren bekend om de mix van muziek, cultuur, sfeer en inhoud. Behalve optredens van nationale en internationale artiesten is er veel meer te beleven zoals workshops, circus, theater, debat, dans, educatie en activiteiten voor kinderen. Festival Mundial draagt bij aan de ontwikkeling van individuen en groepen uit ontwikkelingslanden en benadrukt daarmee de kracht van cultuur.

Sabrina Starke
De in Suriname geboren zangeres Sabrina Starke begon haar carrière op zestienjarige leeftijd als zangeres van een reggae band. Ze leerde gitaar spelen en begon daarmee haar eigen liedjes te schrijven. In 2005 koos ze ervoor om solo verder te gaan. In 2006 won ze een talentenjacht en daarna begon het balletje snel te rollen voor Sabrina. In 2008 kwam haar debuutalbum uit, getiteld “Yellow Brick Road”. Niet veel later tekent ze een contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note.

La Excelencia
Een nieuwe kijk op salsa muziek door hip en vernieuwend te zijn, was de insteek bij de oprichting van deze groep in 2005. Ze zingen over sociale issues en doorbreken patronen, maar vergeten daarbij de roots van salsa zeker niet. De muziek van La Excelencia is verfrissend, origineel, dansbaar en aanstekelijk.