EO portretteert Tilburgs icoon Peerke Donders

Presentatoren Hella van der Wijst, Herman Wegter en Mirjam Bouwman van de EO gaan in Tilburg de hele volgende week op zoek naar authentieke verhalen, karakteristieke plekken en de rol van het christelijk geloof bij de inwoners van Tilburg. Ze komen dan als vanzelf uit bij Peerke Donders. 

Het programma ‘geloof en ene Hoop Liefde’ wordt utigezonden van 20 april t/m 24 april om 17.10 uur bij NPO 2. Elke dag is een ander onderwerp te zien. Op woensdag 22 april speelt Peerke Donders de hoofdrol. De opnamen zijn onder meer gemaakt in het Peerke Donders Park in Tilburg Noord.

peerkedonders

Peerke Donders, pater Poels en Harm Schilder

Behalve aan Peerke Donders wordt aandacht besteed aan de Bèngskes, pater Poels, de klokkenluidende pastoor Harm Schilder en de trappisten. In het laatste programma op vrijdag verschijnt de in Tilburg geboren cabaretier en liedjesschrijver Ivo de Wijs op het scherm. Hij gaat terug naar zijn katholieke jeugd. Hoewel hij niet meer gelooft, houdt het geloof hem wel bezig. Hij verzamelt ‘devotionalia’: heiligenbeelden. Kijk voor meer informatie over de uitzendingen van Geloof en een Hoop Liefde op de website: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde.