Falk Hübner nieuwe lector Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Op 18 november houdt Falk Hübner zijn lectorale rede en is dan officieel beëdigd als lector Artistic Connective Practices. Dit is de officiële start van een drietal onderzoekslijnen: kunst en communities, kunst en zorg en kunst en jeugd.

Lectoraat Artistic Connective Practices

Het lectoraat van Fontys Hogeschool voor de Kunsten onderzoekt hoe kunstenaars en specifiek artistiek onderzoekers een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren. Vanuit de basisprincipes collectiviteit, samenwerking, vertrouwen en emergentie werkt het lectoraat aan betekenisvolle relaties tussen artistiek onderzoek en de samenleving. Om de notie van Artistic Connective Practices te verkennen en te ontwikkelen is het gezamenlijk denken een centrale benadering – inclusief artistieke praktijk als een vorm van denken. Lector Falk Hübner werkt met een aantal werkgroepen en projectteams, die de conceptuele uitwerking van Artistic Connective Practices naar praktische onderzoeksprojecten in de samenleving vertalen.

Falk Hübner

Falk heeft een achtergrond als componist, theatermaker, onderzoeker en docent. Hij is actief in een grote diversiteit aan samenwerkingsverbanden binnen en buiten de kunsten. Zijn onderzoek richt zich op het sociaal-maatschappelijke potentieel van artistiek onderzoek, onderzoeksmethodologieën, en de relatie van de kunsten en kunsteducatie in relatie tot de maatschappij.