logo

FAQ: gaan de weekmarkten in Tilburg tijdens de lockdown door?

weekmarkten

Sinds eind december hebben we in Nederland helaas weer te maken met een strenge lockdown. Horeca, winkels, sportscholen en veel meer bedrijven zijn gesloten. Maar hoe zit dat met de weekmarkten in Tilburg? Veel van onze bezoekers vroegen ons de afgelopen weken of de weekmarkten doorgaan. Wij hebben het voor je uitgezocht!

Foto: voor de uitbraak van het coronavirus

Weekmarkten in Tilburg

In Tilburg kun je van woensdag tot en met zaterdag op verschillende plekken naar de markt. Hier haal je heerlijke versproducten voor een fijne prijs. Maar mogen de weekmarkten doorgaan tijdens de lockdown? Navraag bij gemeente Tilburg zorgt voor het antwoord: ja!

Maar wanneer kun je dan naar de markt en op welke plek? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Woensdagochtend: Besterdplein van 09:00 – 12:00 uur
  • Donderdagochtend: Westermarkt van 09:00 – 12:00 uur
  • Donderdagmiddag: Winkelcentrum Heyhoef van 13:00 – 17:00 uur
  • Vrijdagochtend: Koningsplein van 09:00 – 12:00 uur
  • Vrijdag: Wagnerplein van 11:00 – 17:00 uur
  • Zaterdag: Koningsplein van 10:00 – 16:30 uur

De markt is over het algemeen wat ruimer opgesteld waardoor het makkelijker is om afstand te houden. Anderhalve meter afstand is dan nog steeds de norm en het advies is om op drukke plekken op de weekmarkt een mondkapje te dragen.

Meer informatie

Je kunt de weekmarkten dus blijven bezoeken en heerlijke verse groenten, vlees, vis, kaas en andere delicatessenproducten aanschaffen. Heb jij een vraag over iets wat leeft en speelt in Tilburg waar je het antwoord niet op kunt vinden? Je kunt ons altijd vrijblijvend een mailtje sturen naar info@tilburg.com en misschien zoeken we het wel voor je uit en lees je het later terug op Tilburg.com als het een onderwerp is dat bij ons platform past en waar veel vragen naar zijn.