FAQ in Tilburg: opening zwembaden, drukte in binnenstad & openingstijden Spoorpark

veelgestelde vragen

Soms heb je van die vragen die al even in je hoofd rondspoken. Of vragen waarvan je misschien niet wist dat je op het antwoord zat te wachten. En precies voor dit soort veelgestelde vragen hebben we de rubriek FAQ in Tilburg. Hierin geven we antwoord op wat zaken die nu spelen en leven in de stad.

Deze week hebben we het over de drukte in de binnenstad, de opening van de zwembaden en de openingstijden van het Spoorpark.

Is het verantwoord is om nu naar de binnenstad te gaan?

Het advies van het RIVM is om drukte te vermijden. En zoals je wellicht hebt meegekregen, was het de afgelopen tijd best druk in de Tilburgse binnenstad. Je mag zeker even de stad in, maar wel op een aantal voorwaarden. Ga alleen als het hoognodig is en ga alleen. En als het het kan: ga dan gewoon doordeweeks. Dan is het sowieso rustiger en kun je dus netjes 1,5 meter afstand houden.

Een tip voor iedereen: check voorafgaand even deze webcam. Deze neemt elke 30 seconde een foto waardoor je live kunt zien hoe druk het is tussen 09.00 uur en 18.00 uur. De webcam is trouwens onscherp, dus mensen zijn niet herkenbaar in beeld.

Wanneer gaan de zwembaden in Tilburg weer open?

De binnenbaden mogen, onder bepaalde voorwaarden, weer open. In Tilburg gaan de zwembaden maandag 18 mei ook weer deels open. Het gaat hierbij om Recreatiebad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof. Momenteel treft Sportbedrijf Tilburg alle voorbereidingen om volgens de richtlijnen van het RIVM weer open te kunnen. In de loop van de week wordt er meer bekend over de invulling en tijden. Het RIVM adviseert natuurlijk om thuis te blijven bij verkoudheid, hoesten of koorts. Lees hier meer.

Gaat het Spoorpark weer open in de avond?

Ja! Vanaf vandaag gelden er langere openingstijden voor het Tilburgse park. Je kunt het nu dagelijks bezoeken tussen 08.00 uur en 20.00 uur. De skatebowl, het basketbalveld, de Kempentoren, de overkapping met picknickbanken en toiletten blijven nog wel gesloten. Ook met de langere openingstijden geldt: houd voldoende afstand, ga niet met groepen uitgebreid recreëren en als het te druk is, kom dan later terug.

Veelgestelde vragen

Heb jij nog een vraag waar jij antwoord op wilt? Laat het dan even weten! Dan gaan wij op zoek naar het juiste antwoord.