Fontys studenten leveren kunstwerk Rabo-schutting op

Donderdag 3 juli leverden de studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten officieel het kunstwerk op dat zij hebben gemaakt op de bouwschutting om het Rabobank Adviescentrum aan de Spoorlaan in Tilburg. De studenten kregen de opdracht om van de bouwschutting een kunstwerk te maken, waarin Tilburg het thema vormt. De Rabobank zoekt voortdurend naar mogelijkheden om jong lokaal talent een podium te geven en op die manier bij te dragen aan talentontwikkeling. Dit project leent zich hier uitstekend voor.

Ontdekkingstocht
Veertien, met name derde- en vierdejaars, studenten hebben de afgelopen weken hard gewerkt om het te realiseren. Overigens kwamen er gaandeweg ook nog wat extra studenten bij die een deel van de schutting voor hun rekening namen. Doordat het vanwege bouwwerkzaamheden niet altijd mogelijk was om overdag te werken, waren nachtelijke activiteiten geen uitzondering. Het resultaat mag er zijn. Op de schutting is onder andere terug te zien: Koning Willem II, het Willem II stadion, Interpolis, de nachtburgemeester, Ferry van de Zaande,  een kruikenzeiker, de winkelstraat, een heavy metal band uit popcentrum 013. In graffiti is aan de voorkant de naam Tilburg in mooie kleuren weergegeven. Er zijn ook oude foto’s gebruikt en geplaatst, al dan niet van Tilburg. Het is een heuse ontdekkingstocht langs de wand. Er is gebruikgemaakt van verschillende methodes, zoals: graffiti, acryl en foto transfer.

Leerzaam project
Tijdens de oplevering vertelde iedere student met groot enthousiasme en trots over zijn of haar bijdrage. Voor de meesten was dit de eerste keer dat er openbaar werd gewerkt en in sommige gevallen zelfs voor het eerst op zo’n groot formaat. Het project is begeleid door vierdejaars student Sven Sanders: “Ik vond het super om te doen en om deze opdracht te krijgen. Ik heb er veel van geleerd wat ik niet op de opleiding leer, zoals het coördineren en het begeleiden van de groep. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Het is mooier dan ik had verwacht.” De schutting blijft naar verwachting tot eind 2014 staan.

Verbouwing
De Rabobank is haar Adviescentrum grondig aan het verbouwen. Achterstallig onderhoud wordt aangepakt en het pand wordt duurzaam gemaakt. De verbouwing is naar verwachting begin 2015 gereed.