Fysio Binnenstad: praktijk van de toekomst

fysio binnenstad

Ze wonen in dezelfde straat, zaten op dezelfde school en hebben samen een bedrijf. “We delen veel met elkaar, eigenlijk alles behalve onze vrouw,” lacht Stijn van der Burgt. Samen runt hij  met zijn beste vriend en business partner Dave Kuppers Fysio Binnenstad.

Stijn (36 jaar) en Dave (37 jaar) startten drie jaar geleden een eigen praktijk. Dave werkte daarvoor als fysiotherapeut in Eindhoven – onder andere met PSV en de zwemploeg – en Stijn specialiseerde zich op gebied van topsporters. Nadat ze beiden de master sporttherapie en manuele therapie afgerond hadden, deed zich de kans voor om voor zichzelf te beginnen. Midden in de crisis. “Mensen vroegen aan ons: wat ga doen? Ga je nú een praktijk starten?” lacht Dave. Maar met een nieuwe werkwijze durfden ze het aan.

Dave nam Stijn mee naar het leegstaande pand aan de Spoorlaan. “Nu is de Spoorzone misschien hip, maar dat was het toen echt nog niet,” vertelt Stijn.  Inmiddels zijn ze overtuigd dat het een hele toffe plek is om te zitten.

Praktijk van de toekomst

Voor de twee mannen is de locatie en het pand van de praktijk belangrijk. Fysio Binnenstad is modern, fris, ruimtelijk en alles behalve een stoffige praktijk. “Er is een groot verschil met de oude garde. Niet alleen de inrichting, maar ook de behandeling. We willen de praktijk van de toekomst worden en de oorzaak aanpakken en niet alleen het gevolg,” vertelt Stijn.

Blessurepreventie is daar een goed voorbeeld van. Zo doen de spelers van Willem II eens per week aan krachttraining bij Fysio Binnenstad en geven Stijn en Dave regelmatig blessure preventie training aan trainers van sportverenigingen. Maar ook werkplekonderzoeken bij bedrijven of het ondersteunen probleemjongeren hoort daarbij. Het voorkomen dat er iets gebeurt hoort toch wel echt bij een moderne praktijk.

Dat betekent dat de mannen nieuwe behandelingen aanbieden, graag samenwerken met andere bedrijven en binnenkort zelfs een eigen app gaan lanceren. “We willen ICT inzetten om te helpen bij de behandeling. We willen mensen wijzen op handige filmpjes en oefeningen of laten zien wat hun vooruitgang is. Ze zeggen wel eens dat zitten het nieuwe roken is, hopelijk kunnen we van bewegen zo een nieuwe leefstijl maken,” zegt Stijn.

fysio binnenstad

Samenwerkingen

De samenwerking met Paul Franssen van Viva la Fitness sluit goed bij de praktijk 2.0 aan. Zo braken ze eind 2015 de muur door naar sportschool Viva la Fitness. Samen met hun buurman maakten ze van de sportschool en de praktijk één ruimte. Ze maken gebruik van elkaars apparatuur en investeren samen in de nieuwe uitbreiding van 400 vierkante meter.

Ook in de behandeling werken de partijen graag samen. “Als cliënten zijn uitbehandeld is het extra leuk om ze terug te zien bij de buren, waar ze aan hun gezondheid blijven werken.” vertelt Dave. Daarbij kan het ook bevorderlijk zijn voor de behandeling als Fysio Binnenstad de cliënten doorverwijst naar de huisartsen, apotheek en psycholoog in hetzelfde pand of andersom. De korte lijntjes zorgen ervoor dat alle mogelijke oorzaken van het probleem worden aangepakt.

Meer informatie

Lijkt de informele en gezellige praktijk je wel iets? Bekijk dan eens de website van Fysio Binnenstad. Daar vind je alle behandelingen, de verschillende specialisaties en lees je alles over vergoedingen. Ook kun je iedere maandag tussen 17.30 uur en 18.30 uur terecht voor het gratis (sport)spreekuur bij Fysio Binnenstad aan Spoorlaan 368 in Tilburg. Dit wordt gegeven door een erkend sport/manueel therapeut. Aanmelden kan telefonisch of per mail.