Nieuws

Warandeloop
Let op! Dit artikel is al 493 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Goed nieuws voor sportliefhebbers: Warandeloop gaat vooralsnog door

Goed nieuws voor iedereen die houdt van hardlopen: de Warandeloop gaat vooralsnog door. Sinds de coronacrisis zijn een hoop evenementen afgelast, daarom is de organisatie van de Warandeloop extra verheugd om te kunnen melden dat de loop vooralsnog doorgaat. Wel wordt het evenement op 21 en 22 november in aangepaste vorm georganiseerd. 

Foto: Van de Laarschot Fotografie

Zo wordt het terrein in overleg met de gemeente enkel opengesteld voor wedstrijdatleten en recreanten. Er zijn dus geen toeschouwers toegestaan. Ook worden een aantal onderdelen – die normaal wel doorgaan – geschrapt uit het programma. Denk aan populaire onderdelen als wandelen, Warande By Night, de scholierenlopen, aangepast sporten en de businessrun.

Aangepast programma

De organisatie van Warandeloop Tilburg heeft in het weekend van 21 en 22 november acht verschillende tijdslots ingericht om gespreide deelname van maximaal 250 deelnemers per tijdslot mogelijk te kunnen maken. De opzet van het programma is dit jaar ruimer. Op de zaterdag vinden traditioneel de wedstrijden voor de jeugd tot en met de C-junioren plaats. Op zondag staan de wedstrijden vanaf B-junioren op het programma.

Op zowel zaterdag als zondag kunnen recreanten op vier momenten in groepen van maximaal 250 deelnemers veilig deelnemen. Er wordt gestart met startwaves op 2,5 meter afstand.

Nederlandse topatleten

Op zondag staan ook de bekende galawedstrijden op het programma. De nadruk ligt daarbij dit jaar veel meer op deelname van Nederlandse topatleten. Ook uit België blijkt veel interesse om aan de altijd sterk bezette Warandeloop deel te nemen. Komende periode zal blijken in welke mate buitenlandse atleten binnen de coronarichtlijnen toegelaten kunnen worden.

Veilig hardlopen

Om het evenement binnen de coronarichtlijnen te organiseren, kan de organisatie geen publiek en maar een beperkt aantal begeleiders toelaten op het terrein. Op deze manier kan de organisatie ervoor zorgen dat het maximaal aantal deelnemers toch kan hardlopen.

De inschrijving voor de Warandeloop start op 26 september. Daarvoor kun je het beste de website in de gaten houden. Voor foto’s van eerdere edities van de Warandeloop check je deze pagina.