Groot onderhoud Bosscheweg in 2011

De Bosscheweg krijgt in de tweede helft van 2011 een opknapbeurt. Tijdens de werkzaamheden gaat de Bosscheweg acht weken dicht.

Tussen de Lovense Kanaaldijk en de rotondes bij Berkel-Enschot komt geluidsarm asfalt. De rijbaan wordt smaller en voor auto's gaat een maximumsnelheid van 50 km/u gelden. Om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren wordt de weg afgesloten.

Ontwerp
De gemeente heeft een ontwerp gemaakt voor het deel tussen de spoorbrug en de rotondes. Het plan voor de rest van de Bosscheweg is nog niet klaar. Er komt onder meer nieuwe verlichting en de riolering wordt opgeknapt. Meerdere aanpassingen moeten de verkeersveiligheid verbeteren. De bushaltes verhuizen naar andere plekken. De nieuwe stopplaatsen zijn hoger, zodat instappen makkelijker is. De bomen blijven staan. Op de plekken van de oude bushaltes komen nieuwe bomen en hagen.

Parallelwegen
De gemeente neemt ook de parallelwegen onder handen. Hier wordt 30 km/u de maximumsnelheid. Nieuwe trottoirs, lichtmasten en bestrating verbeteren de situatie op de parallelwegen.

Inloopavond
De gemeente wil de overlast voor het doorgaande verkeer beperken. Daarom zijn de werkzaamheden op de hoofdrijbaan in de vakantiemaanden juli en augustus. De werkzaamheden duren maximaal zes maanden: van juni tot en met december 2011. Op 22 april van 19.30 tot 21 uur is in De Druiventros aan de Bosscheweg 11 een inloopavond. Bezoekers kunnen dan het ontwerp bekijken en vragen stellen.