Hasselts Mo-nu-Ment-wijn in de Hasseltse Kapel

De Hasseltse Kapel (Maria Visitatiekapel) wordt in de meimaand door vele tienduizenden mensen bezocht. De kapel is dan extra lang open: dagelijks van 07.00 uur tot 21.00 uur.

Tussen de vele (snoep)kramen staat ook die van de Vrienden van de Hasseltse Kapel. Daar is dit jaar een speciale rode wijn van de Hasseltse Kapel te koop. En als u in de maand mei ‘Vriend’ wordt voor 25 euro per jaar ontvangt u een fles wijn gratis met twee bonnen voor een kopje koffie of thee bij de ernaast gelegen Postelse Hoeve!

Sinds 2009 is de Stichting Vrienden van de Hasseltse Kapel actief om met aan de kapel gerelateerde acties geld te werven voor het jaarlijks onderhoud. In 2013 heeft de stichting de ‘Maria Kuukskes’ geïntroduceerd. Ook van de Kapel-pennen, een nieuw boek over de Hasseltse Kapel, en een kerstfair is de opbrengst gegaan naar de grootscheepse restauratie en renovatie van de vloerverwarming, de nieuwe tegelvloer en het binnen schilderwerk van de Hasseltse Kapel.

In 2014 werden verschillende fundraisingsactiviteiten georganiseerd onder andere een paasactiviteit, een filmavond in oktober, wederom de kerstfair en in samenwerking met bruidsmodezaak Marie-José Swolfs kreeg Maria een prachtige kanten sluier. De ontvangstkamer voor bruidsparen werd in samenwerking met Ad van der Schoot Antiek en Oude kunst, geheel gerenoveerd in de stijl van het interieur van de Hasseltse Kapel.

En wat gebeurt er in 2015?

Op Tweede Paasdag kwamen de communicanten (met hun ouders en opa’s en oma’s) van parochie Peerke Donders in de Hasseltse Kapel om hun versierde paasmandjes op te halen en te luisteren naar het verhaal over ‘De drie Bomen en de drie Dromen’. In juni houdt de Stichting Vrienden een zondagsochtendconcert met nazit, in oktober een filmavond en in december voor de derde keer de kerstfair/markt. Jong en oud laten genieten van dit unieke cultureel erfgoed is mede de doelstelling.

Om dit te kunnen blijven verwezenlijken is jaarlijks onderhoud nodig aan de Hasseltse Kapel. Dat is de reden voor de introductie van een exclusieve rode wijn, Cotes du Rousillon Villages uit Frankrijk, met de naam Hasselts Mo-nu-Ment. Door middel van de verkoop hopen de vrienden zo het benodigde onderhoudsgeld bijeen te brengen. De Hasseltse Kapel, het oudste monument van Tilburg, biedt een moment van rust in drukke en soms moeilijke tijden, het is een prachtige locatie om te trouwen en samen te komen voor een jubileum, herdenking of herinnering. De wijn is met haar unieke etiket een mooi geschenk om iets te vieren, te herdenken of met elkaar een moment te delen.

De prijs van de Rode wijn Hasselts Mo-nu-Ment

8,50 euro per fles of per 6 flessen 50 euro

Waar kunt u de wijn kopen;

  • In mei op zon- en feestdagen aan de kraam van de Vrienden Hasseltse Kapel
  • Dagelijks aan de receptie van de Postelse Hoeve
  • Bestellen via vrienden@hasseltsekapel.nl en de wijn wordt thuis bezorgd

Of wordt vriend in de maand mei voor 25 euro en ontvang;

  • 1 fles wijn gratis
  • 2 bonnen voor een kopje koffie of thee bij de Postelse Hoeve
  • 4 keer per jaar de nieuwsbrief
  • én een speciale vrienden ontvangst bij de lichtjesprocessie in oktober

Voor meer informatie;

Marie-Thérèse Blomme, voorzitter Stichting Vrienden van de Hasseltse Kapel E-mail: vrienden@hasseltsekapel.nl Mobiel: 06 53991953

5040089_Wijnetiket_Mo-nu-ment.indd