Het initiatief van Praktijkcollege Tilburg “Restaurant Welkom” heeft deuren geopend

Restaurant Welkom

Restaurant Welkom heeft donderdag 21 oktober officieel haar deuren geopendHet restaurant is een initiatief van Praktijkcollege Tilburg en is een plek waar de leerlingen de kans krijgen de kneepjes van de horeca te leren door te doen. Vanaf nu zijn elke donderdagmiddag de deuren geopend en kunnen gasten genieten van een wereldse lunch. Lees je mee? 

‘Ik wil chef-kok worden’

Het Praktijkcollege Tilburg leidt de makers van de toekomst op, het restaurant is daar een onderdeel van. De leerlingen leren bij Welkom natuurlijk koken, maar ook serveren, bedienen en ‘verkopen’. Tijdens de opening viel meteen op hoe enthousiast de leerlingen zijn. Wethouder Marcelle Hendrickx was benieuwd waarom de leerlingen graag in het restaurant willen werken. Ryan (16): “Het is mijn droom om chef-kok te worden. Hier kan ik alvast oefenen.”

Luid applaus

Terwijl de leerlingen zich opstelden met het lint, ontving de wethouder een schaar om het officieel door te knippen. Onder luid applaus en in het bijzijn van buren en ouders, werd het restaurant geopend. Daarna volgden een drankje en hapje, uiteraard bereid door de leerlingen zelf. Na de feestelijke opening kreeg de wethouder een korte rondleiding door de keuken van het restaurant.

Reserveren?

Lijkt het jou leuk om hier te gaan eten? Het restaurant vind je aan de Brittendreef 9 in Tilburg en is elke donderdag geopend voor een wereldse lunch tussen 12.00 en 13.30 uur. Reserveren kan telefonisch via 013-463 22 96 of stuur een e-mail naar restaurantwelkom@praktijkcollegetilburg.nl. Kosten voor een lunchmaaltijd zijn 7,50 euro (exclusief drankjes). Nieuwsgierig naar de menukaart? Bekijk het op de website.