Het Zuidelijk Toneel gaat op zoek naar een nieuwe zakelijk en artistiek leider

In 2025 start een nieuwe beleidsplanperiode voor Het Zuidelijk Toneel. Sophie Lambo en Piet Menu hebben naar aanleiding daarvan elkaar diep in de ogen gekeken en beslist om een stap opzij te zetten en vers bloed de kans te geven deze sterke organisatie te leiden.

Volgende generatie

Het is tijd aan een volgende generatie om de toekomst van Het Zuidelijk Toneel vorm te geven. En daar willen beiden voldoende tijd voor voorzien, het is dus geen acuut vertrek. De timing voor opvolging wordt voor elk apart in samenspraak met hun opvolgers en de Raad van Toezicht bepaald. Zij zijn ook samen met bureau DUX een traject aan het uitzetten voor de opvolging. De kernwaarden van Het Zuidelijk Toneel om geëngageerd, verbindend, innovatief en open te staan voor samenwerking binnen en buiten de sector, blijven leidraad in de zoektocht naar geschikte opvolgers.

Moeilijke beslissing

‘We houden van wat we doen, we zetten ons ook met hart en ziel in voor Het Zuidelijk Toneel, met alle makers en medewerkers met wie we werken. We weten ons omringd met heel fijne en bijzonder betrokken collega’s die we zeer zullen missen op het moment dat we de deur echt achter ons dichttrekken. Maar naast Kunstenplan-gerelateerde zijn er natuurlijk ook particuliere overwegingen die tot dit besluit leiden. Het is voor ons beiden zeker een niet licht genomen en moeilijke beslissing maar het vertrouwen in de veerkracht en de sterkte van Het Zuidelijk Toneel en haar medewerkers maakt dat we de toekomst hoopvol tegemoet zien.’

Voorstellingen

Benieuwd wat er allemaal te doen is bij Het Zuidelijk Toneel de komende tijd? Check het in onze uitagenda.