Hulp bij belastingaangifte 2014

De Belastinghulp van de ouderenbonden en ContourdeTwern is al jaren een groot succes. Vorig jaar hielpen vrijwilligers bijna 1600 65-plussers met het invullen van de belastingaangifte. Ook de komende maanden staan de vrijwilligers weer klaar. De Belastingservice is bedoeld voor gepensi-oneerden die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben, waarbij als inkomensgrens geldt € 35.000,- voor een alleenstaande en € 50.000,—voor gehuwden/samenwonenden. Aangifte doen en eventu-eel geld terugvragen kan ook voor de vier jaren voor 2014.

Laagdrempelig

De Belastinghulp is voor iedereen vanaf 65 jaar met een smalle beurs. Als je niet zeker bent of je in aanmerking komt, kan je vooraf bellen. Vragen staat vrij en de vrijwilliger aan de telefoon kunnen je eventueel ook doorverwijzen. Het belastingspreekuur kost 5 euro per aangifte, als bijdrage in de kosten voor de vrijwilligers. Als iemand aan huis gebonden is en geen mogelijkheid heeft naar het wijkcentrum te komen, kan eventueel een huisbezoek gepland worden. Dat kost 10 euro. De vrijwilliger vult samen met jou het aangifteformulier in op de computer. Je hoeft dus zelf geen com-puter te hebben.

Noodzakelijke papieren

Neem bij de afspraak alle benodigde papieren mee, zoals jouw machtigingscode, de jaaropgave(n) van het inkomen (AOW en eventueel pensioen), bankafschriften, bonnen van medicijnen en toe-kenningen van zorg- en huurtoeslag. Dan kan de aanvraag meteen verstuurd worden. Ook is dan duidelijk of de Belastingdienst geld (voorlopig) terugbetaalt.

Spreekuren in de wijken

65-plussers die al eerder van de Belastinghulp gebruik maakten, krijgen in de periode tot half februari opnieuw een uitnodiging. Nieuwe cliënten zijn ook welkom via onderstaande telefoon-nummers. Je spreekt dan ook af of je naar een van de spreekuurlocaties komt, of dat de vrijwilliger naar je thuis komt.

Aanmelden voor Belastinghulp

Actuele informatie vindt je via www.contourdetwern.nl onder de dienst ‘Hulp bij belastingaangifte’ of in de wijkkrant.