Innovience International uitgeroepen tot ‘Impactmaker van het kwartaal’

Innovience International

Internet zonder beperkingen door plastic vezelcapaciteit in je huis of kantoor. Dat kan nu. Luuk Pals maakt met zijn uitvinding OptoXSTM vanuit het bedrijf Innovience International, dat hij oprichtte en inmiddels met partners runt, een nieuwe generatie inpandige netwerken via optische (LED) technologie mogelijk. Altijd en overal een onbeperkt krachtige én betrouwbare internetverbinding, via het netwerk én via Wifi. Vanwege deze slimme duurzame oplossing en de impact die ze hiermee kunnen maken in een enorme markt, is Innovience Int. uitgeroepen tot Impactmaker van het kwartaal*.

Foto: Wethouder Berend de Vries overhandigt een social sofa aan Luuk Pals van Innovience International.

Wethouder Berend de Vries (economie) reikte als erkenning een miniatuur social sofa uit – als opvolger van Bedrijf van de Maand – tijdens een bezoek aan Innovience op 19 april jl. “Innovience International speelt slim in op de vraag naar een stabiele en betrouwbare internetverbinding. Met hun wereldwijde connecties binnen en buiten het technische werkveld, de kennis waarmee ze werknemers buiten de regio aantrekken, hun samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven en de potentiële impact die ze hebben op de markt, zijn we trots dat dit bedrijf in Tilburg is gevestigd. Slimme en creatieve ondernemers werken als een katalysator voor andere slimme bedrijvigheid. En met de potentie die dit product heeft, is wereldwijde impact niet uitgesloten. Ik heb begrepen dat Luuk al samenwerkt met partijen in Latijns-Amerika en USA. Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen!”

FIBERunlimited

Onder de handelsnaam FIBERunlimited staat het bedrijf op het punt vanuit Tilburg de wereld te veroveren. Bang voor concurrentie is Luuk Pals niet, een Europees patent is inmiddels binnen en met de voorsprong in kennis die hij en zijn team hebben opgebouwd duurt het nog wel een tijd voordat het bedrijf kan worden ingehaald. Luuk: “Mijn missie is om communicatie met elkaar te verbeteren, nu heb ik de technologie om dat te doen, voor zowel de zakelijke markt als de consumentenmarkt, en daar zijn wij uniek in. Honderden projecten verdeeld in verschillende segmenten zoals, woningen, scholen, hotels en kantoren zijn al ingericht met onze technologie.” Die technologie wordt via distributeurs en operators als KPN in de markt gebracht. “Onlangs hebben we 300 woningen ingericht, het oude KPN hoofdkantoor in Den Haag is ‘omgebouwd’ naar 300 appartementen. Ook hebben we het hotel aan het einde van de Pier in Scheveningen (De Pier Suites) ingericht met onze technologie en zijn we nu volop bezig met uiteenlopende nieuwe projecten.”

Tilburg het slimste

Dat hij impact maakt vanuit Tilburg is volgens Luuk goed te verklaren: “Tilburg ligt heel centraal en de bereikbaarheid is uitstekend. Je zit zo op het vliegveld Eindhoven, Rotterdam of met de trein in Amsterdam. Prima ontsluiting zonder de hoofdprijs te betalen voor een pand. Daarnaast zijn de voorzieningen top en is er veel kennis en nog beschikbaar arbeidspotentieel. Mijn ambitie met Tilburg? Met mijn Smart City Academy  programma samen met de gemeente Tilburg dé Smart City van Nederland worden!”

*Impactmaker is de opvolger van ‘Bedrijf van de Maand’ door de gemeente Tilburg en Make it in Tilburg (Citymarketing Tilburg). Het initiatief staat ieder kwartaal stil bij een Tilburgse onderneming die onderscheidend is door innovatie, creativiteit en ondernemerschap. Zij zijn de ondernemers in Tilburg die impact maken, binnen en buiten de stadsgrenzen.