logo

Inschrijving geopend voor D’n Opstoet 2010

Klik hier om de foto's van d'n Opstoet 2009 te bekijken >>>

Elf Elf ligt inmiddels weer achter ons, dus gaan we ons opmaken voor het nieuwe carnavalseizoen in Kruikenstad. Het thema van dit jaar is ‘Meepesaant Doemet’. Volgens velen is het hoogtepunt van carnaval in kruikenstad D’n Opstoet. Ook dit seizoen, op zondag 14 februari, zal de hele stad weer uitlopen om meer dan 100 prachtige creaties door het centrum te zien trekken.

Om 13.00 uur geeft de voorzitter van de Optochtcommissie het startsein voor vertrek. Vervolgens beweegt een lang lint van orkesten, carnavaleske voertuigen en kleurig uitgedoste mensen zich urenlang voort door de straten van Kruikenstad. De route gaat via de St. Josephstraat, de Korte Heuvel, de Heuvel, de Spoorlaan, de Stationsstraat, de Nieuwlandstraat, de Heuvelstraat, de Schouwburgring, de Paleisring en de Katterug. De deelnemers eindigen in het hart van Kruikenstad op d’n Heuvel. Aankomst kop van de stoet op de Heuvel 15:30 uur. De prijsuitreiking zal plaatsvinden om 17.00 uur op de Kiosk op de Heuvel.

De Carnavalsstichting Tilburg nodigt iedereen weer uit om aan de optocht deel te nemen. Dat kan ‘Allêeneg’, ‘Meej zen Tweeje’, of met een ‘Gruupke’. Uiteraard is het ook mogelijk om een wagen te bouwen/versieren. De deelnemers worden beoordeeld door zowel een vakjury als door het publiek langs de route.

Heeft u een (actuele) boodschap die u wilt overbrengen aan het publiek of heeft u een creatieve ingeving bij het thema van dit jaar? Doe mee en schrijf u in! Meer informatie over de verschillende categorieën en de inschrijfprocedure kunt u vinden op www.kruikenstad.nl