Internationals geven gratis Basketbal Clinic

Basketbalclub High Five is een actieve en gezellige vereniging met ruim 200 leden. Er is maar één probleem: slechts 40 van de leden zijn vrouw. Om meer meiden voor de basketbalsport en de vereniging te interesseren is de club een wervingscampagne gestart onder de naam ‘Bal Zoekt Vrouw’. Speciale publiekstrekker: Een gratis Clinic voor meiden (van 6 tot 60 jaar) op zondag 8 maart – Internationale Vrouwendag! De clinic wordt gegeven door Jacobine Klerkx en Karin Kuijt twee ervaren internationals uit het Nederlands jeugd basketbalteam

Jacomijn Kuiper, voorzitter High Five: “de club telt momenteel 16 competitieteams, slechts twee daarvan zijn meidenteams, één onder 14 jaar en één onder 18 jaar. Met dit meidentekort kampen we nu al enige tijd met name in de leeftijdscategorie 11 tot 18 jaar. Ook is er een ladiesteam voor vrouwen boven de 22. Zij spelen vooralsnog geen competitie, maar ook dat team kan nog wel wat speelsters gebruiken. ”

Wervingscampagne

Naar de reden van het meidentekort bij de Tilburgse basketbalvereniging is het gissen. Kuiper: “Basketbal is een leuke, attractieve sport. Ze hebben maar liefst 14 jongens- en herenteams in de competitie. Bij sommige leeftijdscategorieën soms zelfs twee jongensteams, maar bij de meiden blijft het aantal dus beduidend achter.” De Tilburgse basketbalvereniging vond het dan ook de hoogste tijd voor gerichte actie en zo ontstond het idee voor de wervingscampagne ‘Bal Zoekt Vrouw’. Kuiper: “De naam mag dan wel ludiek klinken, maar ons doel is serieus. Als club willen we graag zoveel mogelijk Tilburgse meiden voor de basketbalsport en onze club warm maken. En wat de boeren bij Boer zoekt vrouw lukt, hopen wij met ‘Bal Zoekt Vrouw’ ook te bereiken,” lacht Kuiper.

Les van internationals

De wervingsactie krijgt steun van Jacobine Klerkx en Karin Kuijt, beide al jarenlang uitkomend voor het Nationaal Jeugdteam en diverse topclubs uit de Basketbal eredivisie. Kuiper: “De gratis Clinic van 8 maart die deze twee voor ons gaan geven is een unieke kans voor alle Tilburgse meiden en vrouwen om van deze basketbaltoppers les te krijgen. Tegen aIle Tilburgse meiden zou ze dan ook zeggen: kom 8 maart naar Sportcentrum Reeshof. Neem je moeder, zussen, dochter(s), vriendinnen, buren, nichten, tantes en collega’s mee en maak kennis met deze leuke sport en met de meiden van High Five. Na afloop ontvangt iedere deelneemster een gratis Goodiebag. De Clinic is van 14.00u tot 16.00u in Sportcentrum Reeshof. Vooraf aanmelden via balzoektvrouw@highfivetilburg.nl wordt i.v. m. de organisatie op prijs gesteld maar is niet verplicht.