Provinciale staten kandidaten op bezoek bij Rooi Pannen

De studenten van De Rooi Pannen in Tilburg gaan donderdag 5 maart van 14.30 tot 17.15 in gesprek met diverse jonge kandidaten voor de Provinciale Staten. Kandidaten Meijer (nummer 4 van D66), Kouthoofd (nummer 9 van VVD), De Kort (nummer 3 van PvdA) en Heuvelmans (nummer 7 van GroenLinks) willen de studenten graag informeren over de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart.

In het verleden is gebleken dat de opkomst onder jongeren bij de Provinciale Statenverkiezingen tegen valt. Een aantal jonge kandidaten die 18 maart op de kandidatenlijst staan hebben dit initiatief bedacht waardoor hier hopelijk verbetering in gaat plaatsvinden.

Laagdrempelig

Ze hebben een panel samengesteld en scholen benaderd voor het voeren van debatten. Op De Rooi Pannen zullen de studenten en de kandidaten in gesprek gaan over openbaar vervoer, de regionale economie en de plezierjacht. Docent Erik Vandewall waardeert vooral de laagdrempeligheid van het initiatief: “De kandidaten hadden alle randvoorwaarden zelf geregeld, waardoor de school enkel de locatie en studenten hoeven te verzorgen.”

Na De Rooi Pannen zullen op 9 maart de Fontys Lerarenopleiding in Eindhoven en op 13 maart de AVANS in Den Bosch worden bezocht. Bij deze debatten zullen ook de jonge kandidaten van de fracties van SP en CDA deelnemen.