Kermis in de Klas zorgt voor kermisfeest op school

kleurplatenwedstrijd

Speciaal voor alle kinderen in het basisonderwijs en hun meesters, juffen en pedagogisch medewerkers is er een spiksplinternieuw platform: www.kermisindeklas.nl. Hier vind je straks alles om voor de hele school een fantastische projectweek te organiseren of om bijvoorbeeld een leuke en leerzame themamiddag in de klas te houden.

Op 21 juli begint de Tilburgse Kermis. Tien dagen lang staat de stad Tilburg in het teken van het mooiste evenement van het jaar. Wat er nog ontbrak is een online educatief platform voor basisscholen waarmee ze alle voorpret over de Tilburgse Kermis een educatieve boost kunnen geven. Daar gaat www.kermisindeklas.nl voor zorgen!

Educatief platform

Deze zomer wordt gestart met de opbouw van het educatieve platform zodat het in 2018 vol staat met tools en content voor inspirerende lessen en leuke onderzoeken. Als voorproefje voor volgend jaar staat er nu al flink wat bruikbare info op met foto’s en filmpjes vol fascinerende kermisklets over de Tilburgse Kermis. Op www.kermisindeklas.nl is straks alles te vinden over G-kracht, het leven van kermisexploitanten en kermiskinderen, over het pachten, duurzaamheid, techniek en nog zoveel meer.

Kleurplatenwedstrijd

Om de komst van het platform te vieren, is er een kleurwedstrijd georganiseerd. Op www.kermisindeklas.nl kan de kleurplaat gedownload worden. Kinderen kunnen deze voor het raam hangen. De jury looft 9 prijzen uit, waaronder een Nintendo DS, Space Scooter en Eftelingkaartjes, voor de mooiste exemplaren.

Jet Suikerspin

www.kermisindeklas.nl is ook te herkennen aan Jet Suikerspin. Zij weet alles over zwieren, zwaaien en rondjes draaien op de kermis en vertelt er graag over. Zij zal een prominente rol spelen op het platform en ook klassen bezoeken.

Kermis Klets

In Kermis Klets vertellen de kermisvriendjes alle over de kermis. Bekijk hier de video over kermissnoep.

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: