Kindergarten Festival maakt volledige line-up bekend

Kindergarten heeft haar volledige line-up vandaag bekend gemaakt. Met meer dan dertig acts belooft het Tilburgse festival weer een enorm feest te worden voor liefhebbers van elektronische muziek. Of het nou nu-disco, (deep) house, techno of electro is: voor iedere fan van goede dancemuziek biedt Kindergarten veel moois. Het festival wordt op 10 mei tussen de bomen van het Leijpark gehouden van 13.00 uur ’s middags tot 00.00 uur ’s nachts. Daarna gaat de afterparty (genaamd KINDERNACHTVERBLIJF) in Poppodium 013 door tot 04.00 uur ’s nachts.

Kindergarten breidt dit jaar uit naar vijf area’s in tegenstelling tot drie areas vorig jaar: naast THE BOX, T-GARTEN en KINDEROPVANG, krijgt deep house nu een plek bij het DIEP-podium dat gehost wordt door de gelijknamige dansavond in Tilburg. De SPEELPLAATS wordt de vijfde area waar muziek met veel energie en ook performance belangrijk is. Volgens de organisatie wordt dat zeker de plek voor een echte knalfuif.

De line-up is een mix van gerenommeerde namen, upcoming acts en lokaal talent. Zo staat Xavier de Rosnay van de beroemde Franse electro-act Justice op te treden samen met DVNO. Het duo doet een exclusieve show die buiten Tilburg alleen in Parijs en Londen wordt gehouden. Voor liefhebbers van techno heeft Kindergarten de Nederlandse grootheden Darko Esser en Benny Rodrigues gevraagd om samen te draaien, komt de Berlijnse grootmeester Sascha Funke draaien en ook de Italianen Clockwork & Avatism zullen een exclusieve back-to-back set doen. Daarnaast heeft de organisatie met Gorgon City, Tchami en Tom Trago drie enorme house-beloftes weten vast te leggen die nummers produceren die door dj’s en publiek wereldwijd worden gewaardeerd.  Verder zijn er ook gerenomeerde namen als Gerd Janson, Joost van Bellen, Space Dimension Controller, Davide Squillace en mag Nederlands’ trots De Sluwe Vos natuurlijk ook niet ontbreken.

De volledige line-up, gesorteerd naar podium:

T-Garten
Thomas Welt
Locked Groove
De Sluwe Vos
Davide Squillace
Dense & Pika
Clockwork & Avatism
Darko Esser b2b Benny Rodrigues

The Box
L’Enfant
Homework
Tom Trago
Tchami
Gorgon City
Joost van Bellen
Xavier De Rosnay (Justice) vs. DVNO

Kinderopvang
Ringbaan
Brad Coleman B2b Fields
Heftone
Raymond Bloomberg
KLDR

Diep
Bakvorm & Hosman
Jan van der Lugt aka Tsepo
Gerd Janson
Saschienne
Sascha Funke
Space Dimension Controller

Speelplaats
Cairo Liberation Front XL
Dearworld
Compact Disk Dummies
The Alexanders (Yuksek b2b Alex Metric)
Schoolplein
Etnik

013 Afterparty
NT89
Etnik

Kindergarten vindt 10 mei plaats in het Leijpark van 13:00 uur tot 0:00 uur. De afterparty in 013 is van 00.00 uur tot 04.00 uur en gratis voor iedereen die van de Outdoor komt (Er is avondkassa bij 013 voor deze afterparty).
Kaartjes gaan vanaf zaterdagochtend 8 maart om 10.00 uur in de verkoop en zijn te bestellen via www.kindergarten.nu. Voor meer info zie de site en www.facebook.com/kindergarten.nu.