Kinderpersbureau gluurt in de buurt

Woensdag 11 november start het LOTT (Lokale Omroep Tilburg Totaal) met 'Kinderpersbureau gluurt in de buurt', een serie programma's van de Tilburgse kinderpersbureaus.

In zeven wijken in Tilburg zijn er kinderpersbureaus, georganiseerd door de Twern. De jeugdige journalisten volgen het nieuws en de ontwikkelingen in de wijk en leggen op verschillende manieren vast wat zij ervan vinden. Dat kan zijn op een website, in een zelfgemaakte krant of in een heus televisieprogramma. Het komend jaar verzorgt LOTT iedere maand een uitzending van een van de kinderpersbureaus. LOTT is te ontvangen op 480Mhz.

De eerste uitzending van 'Kinderpersbureau gluurt in de buurt' komt uit de wijk Koningshaven. De kinderen van het persbureau trekken met de cameraman hun wijk in op zoek naar bijzondere dingen en bijzondere mensen. Onderweg interviewen ze wijkbewoners en vragen hun een reactie op de actualiteiten. Aan het eind van iedere uitzending geven de kinderen van het persbureau zelf een cijfer voor hun wijk.

In het programma 'Kinderpersbureau gluurt in de buurt' zitten steeds de items Koken, Op de thee bij…, Kinderpersbureau vraagt aan… Maar omdat iedere wijk heel anders is, zullen ook de uitzendingen van de verschillende kinderpersbureaus totaal verschillend zijn. De kinderen van kinderpersbureau Koningshaven zullen komende woensdag in ieder geval aan de buis gekluisterd zitten.