Stormbanen, klimmen en klauteren en veel meer: Tilburg Castle strijkt voor de tweede keer neer in het Spoorpark!

Tilburg Castle

Net als vorig jaar, wordt ook dit jaar het Spoorpark voor één dag omgetoverd tot Aziatisch festijn. Tilburg Castle staat namelijk op zondag 16 juli op de planning! Deze tweede editie van het evenement belooft nóg leuker te worden dan vorig jaar. Verwacht een dag vol activiteiten en entertainment van Aziatische bodem voor jong en oud. Tilburg Castle is een initiatief van Avondje Uit 013 en Next Up en het resultaat van de inzet van tien Tilburgse jongeren. Wij vertellen je er hieronder alles over!

De hele dag door kun je genieten van allerlei activiteiten, zoals Castle Run,  een hindernisbaan waarop teams van bedrijven, vrienden en maatschappelijke organisaties het tegen elkaar opnemen. Met metershoge stormbanen, lachwekkende hindernissen en grappige spellen vraagt de Castle Run teamwork en behendigheid om de finish zo snel mogelijk te bereiken. Het snelste team van de dag gaat met de eerste prijs naar huis. Naast de Castle Run kunnen bezoekers zelf de hindernisbaan uitproberen. Voor toeschouwers is deze geopend van 17.00 tot 18.00 uur.

Jenga, braderie en Japans karaoke

Ook onderdeel van Tilburg Castle zijn de braderie-activiteiten geïnspireerd op de Aziatische cultuur. Bezoekers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur deelnemen aan creatieve, fysieke en grappige spellen, zoals een kalligrafieworkshop, Japans karaoke, Jenga XL, origami, sumoworstelen en een judoworkshop. Met meer dan tien verschillende activiteiten is er voor iedereen iets leuks te vinden, inclusief gezinsvriendelijke opties.

Inschrijven kan nu

De activiteiten en workshops tijdens Tilburg Castle zijn gratis. Alleen aan de Castle Run zijn kosten verbonden. Inschrijven kan via hier! De opbrengst wordt besteedt aan het mogelijk maken van het evenement. Per team kunnen er vier deelnemers meedoen en een teamkaartje kost €60,-. Ook bedrijven kunnen zich inschrijven. De kosten hiervan bedragen €250,-.

Over Next Up en Avondje Uit

Next Up is de naam van het maatschappelijke diensttijdproject (MDT) van onder meer jongerenwerk R-Newt. Jongeren die meedoen met MDT ontdekken hun talenten en doen tegelijkertijd iets voor een ander. Tijdens MDT leren jongeren veel over zichzelf en over wat ze leuk vinden en kunnen. Ze krijgen een begeleider en volgen trainingen. Samen met Avondje Uit maakt Next Upt Tilburg Castle mogelijk. Avondje Uit zet zich in om samen met jongeren activiteiten te organiseren voor anderen. Sinds 2018 zijn er ruim 250 activiteiten georganiseerd voor zo’n vijfhonderd jongeren en jongvolwassenen.

Voorproefje

Kun je niet wachten tot het zover is en wil je alvast een voorproefje? Check dan snel de trailer van Tilburg Castle!