Koninklijke onderscheiding voor Gemma Nijholt en Wim Verbunt

lintjesregen

Mevrouw G.W.M. (Gemma) Nijholt-van Hameren en de heer W.H.P.J. (Wim) Verbunt uit Udenhout ontvangen op zaterdag 21 november een Koninklijke onderscheiding. Zij worden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Zij krijgen deze onderscheiding vanwege hun jarenlange vrijwillige werkzaamheden bij de Sing Song Zangers; het bewonerskoor van Huize Sint Vincentius in Udenhout. Loco-burgemeester Erik de Ridder reikt de onderscheidingen uit tijdens de viering van het 40-jarig bestaan van het koor op de feestdag van St. Caecilia. De uitreiking vindt plaats om 15.30 uur in de kapel van Huize Vincentius, ingang Groenstraat in Udenhout.

Gemma Nijholt

Gemma Nijholt (77) is sinds 1978 begeleider en pianiste van bewonerskoor de Sing Song Zangers. Daarnaast is zij sinds 2007 begeleider en pianiste van kinderkoor De Mortelnootjes in Biezenmortel.

Wim Verbunt

Wim Verbunt (63) is sinds 1978 begeleider en dirigent bij de Sing Song Zangers en sinds vijf jaar ook actief als vrijwilliger bij het koor Andantino in Udenhout. In het verleden was hij vrijwilliger bij de Stichting JeugdCarrousel in Zundert en (bestuurs)lid van het jongerenkoor uit die plaats. Van 1970 tot 1980 was hij begeleider van een voetbalelftal bij sportvereniging Sport Staalt Spieren in Udenhout.

Sing Song Zangers

Huize Sint Vincentius is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en bestaat dit jaar 90 jaar. Behalve, wonen, leren en werken, is Vincentius ook een instelling waar bewoners zorg ontvangen in vrijetijdsbesteding en levensbeschouwing. Bewonerskoor de Sing Song Zangers ondersteunt zeer regelmatig de kerkelijke vieringen met hun zang en muziek. Het koor kent momenteel bijna 50 leden en bestaat dit jaar 40 jaar. St. Caecilia is de patroonheilige van het koor en 21 november is haar feestdag.