Kruikenmunt kost dit jaar €2,50

kruikenmunt

Het betaalmiddel tijdens carnaval, de Kruikenmunt, kost dit jaar €2,50. Dat maakt Stichting Kruikenmunt vandaag bekend. Daarmee is de prijs van de munt met €0,10 eurocent gestegen. 

Prijs gestegen

Doorgaans vindt er tweejaarlijks een prijsverhoging plaats. Bij de overgrote meerderheid van de horeca in de Tilburgse binnenstad, kun je de munt inruilen tegen een consumptie. Je kunt de munten aanschaffen bij de deelnemende Kruikenkroegen (welke later bekend worden gemaakt) en bij de verschillende loketten.

Deze buitenloketten staan op het Piusplein, de Paleisring, Heuvel, Korte Heuvel en de Stadhuisstraat. Je kunt de munten dit jaar inleveren van zaterdag 18 februari t/m zaterdag 18 maart 2017.

Kruikenmunt uniek in Nederland

De Kruikenmunt is onlosmakelijk verbonden met het Tilburgse carnaval. Het gemak waarmee elke carnavalsvierder zijn of haar drankje kan kopen, is uniek in Nederland. De Horeca wordt op deze manier veel werk uit handen genomen, zodat zij zich volledig kunnen richten op de carnavalsvierder.

De lijst met Kruikenkroegen waar je kunt kunt betalen met hét betaalmiddel van Kruikenstad, wordt binnenkort bekend gemaakt.