Kunstbende hackt websites culturele instellingen

Op dinsdagochtend om 10 uur is een groot aantal websites van culturele instellingen in Tilburg gehackt door Kunstbende.

Onder de slachtoffers van deze grootscheepse actie waren Theaters Tilburg, De NWE Vorst, Het Zuidelijk Toneel, Incubate, Playgrounds Festival, Tilburg CowBoys, Gianotten Mutsaers, Kunstbalie, BKKC, Hall of Fame, Aus Berlin, Smederij Spoorzone, Sounds Records, VJ VeeMee, Boef en de Gelogeerde Aap en Kunstpodium T. De websites linkten korte tijd door naar een pagina over de Brabantse finale van Kunstbende die plaatsvindt in de Koepelhal op zondag 12 april. Er is een filmpje naar buiten gebracht waarin de overname wordt opgeëist door Kunstbende. De instellingen hebben laten weten geen schade te hebben ondervonden.

Met deze tijdelijke overname wil de organisatie van Kunstbende aandacht vestigen op de Brabantse finale van Kunstbende aanstaande zondag 12 april in de Koepelhal in Tilburg.

Kunstbende is een wedstrijd voor jong creatief talent tussen de 13 en 18 jaar binnen de categorieën taal, theater & performance, DJ, film & animatie, expo, fashion, muziek en dans. De Brabantse finale wordt een heuse festivaldag gevuld met alles wat jong en nieuw is.

Bekijk hier de video.