Leerling De Rooi Pannen wint Junior Sommelier Award

Tobias Visser, tweedejaars leerling Gastronoom/Sommelier van De Rooi Pannen Tilburg, heeft de wedstrijd Junior Sommelier Award voor Duitse wijn gewonnen. Een buitengewone prestatie vanwege de pittige eisen bij deze wedstrijd.

De wedstrijd

De wedstrijd vond maandag 30 maart plaats in het NH Hotel in Utrecht. De finale startte met een theoretisch onderdeel. Zowel algemene geografische kennis als specifieke zaken omtrent wetgeving en druivensoorten kwamen aan bod. Daarna vond het proefgedeelte plaats, waarvan het blind herkennen van witte en rode druivensoorten een onderdeel was. Tot slot moest elke deelnemer zich mondeling verdedigen en de juiste wijnen bij de juiste gerechten plaatsen.

Negen leerlingen

In totaal namen negen leerlingen deel aan de wedstrijd. Tobias was de beste in alle onderdelen en won daarmee een officieel diploma van het Duits Wijninstituut en een deelnamebewijs voor de vierdaagse Sommelier Summer Class 2015 in Mainz. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het evenement Riesling&Co in de Amsterdam Arena op maandag 14 september 2015.