Leerlingen Beatrix College fietsen samen berg op voor Stichting Make-A-Wish

Demi, Valerie, Freek, Finn en Jonas (allen 17 jaar) organiseren samen met Next Up een crowdfundingactie om geld in te zamelen voor stichting Make-A-Wish. In september willen zij samen met medeleerlingen en docenten naar Frankrijk afreizen om daar zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Next Up – onderdeel van jongerenwerk R-Newt – helpt ze hierbij.

Wensen in vervulling laten gaan

De leerlingen werden geïnspireerd door hun favoriete conciërge op school. Hij heeft eerder met zijn gezin gebruik mogen maken van de mooie acties van Make-A-Wish. Ze vonden dit zo bijzonder dat ze veel meer zieke kinderen de kans willen bieden hun wens in vervulling te laten gaan. Het bracht ze op het idee een reis naar Frankrijk te organiseren. Samen met medeleerlingen en docenten fietsen ze in september de Grand Ballon op, de hoogste berg in de Vogezen. Hiermee hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen. De jongeren: “We vinden het bijzonder en heel fijn om ons als gezonde kinderen te kunnen inzetten voor kinderen met een ziekte, zodat we ze een onvergetelijke tijd kunnen bezorgen.”

Coaching en budget vanuit Next Up

Jongerenwerker Katie is present werkzaam op het Beatrix College en hoorde al snel van het initiatief van de leerlingen. Katie: “Zo’n mooi initiatief opzetten, kost veel tijd. De jongeren konden wel wat coaching en aansturing gebruiken. Zo heb ik aangeboden hun initiatief aan Next Up te koppelen. Vanuit Next Up kijk ik samen met mijn collega’s wat de jongeren nodig hebben, zoals hulp bij de communicatie en het opzetten van de crowdfunding. Super om ze hier samen met BMO (Beatrix Maatschappelijk Ondernemen) in te kunnen ondersteunen!” Een donatie doen voor het initiatief kan via deze website.