Lindsay van Zundert komt deze week in actie bij de Challenge Cup en NK Kunstrijden in Tilburg

Lindsay van Zundert komt definitief naar de Challenge Cup en het hieraan gekoppelde Nederlands Kampioenschap Kunstrijden. Dit grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem vindt van donderdag 24 tot en met zondag 27 februari 2022 plaats in het IJssportcentrum in Tilburg. Mét publiek, nu dit weer is toegestaan. De 17-jarige Brabantse Lindsay van Zundert was vorige week de eerste Nederlandse kunstrijdster bij de Olympische Spelen sinds 1976. Met een achttiende plaats zette ze een voortreffelijke prestatie neer.

De Challenge Cup

De Challenge Cup supported by Rabobank trekt diverse wereldtoppers aan. Deelnemers aan deze editie zijn onder meer Mai Mihara uit Japan (solorijden vrouwen), Ilia Malinin uit de Verenigde Staten (solorijden mannen), Karina Akopova en Nikita Rakhmanin uit Rusland (paarrijden) en Yuka Orihara en Juho Pirinen uit Finland (ijsdansen).

Wie komt wanneer?

Voor Nederland zijn Lindsay van Zundert en Niki Wories op zaterdag 26 februari te zien bij de korte kür en op zondag 27 februari bij de vrije kür senioren vrouwen. En bij de junioren rijdt het 15-jarige Tilburgse talent Julia van Dijk een thuiswedstrijd. Bij het paarrijden nemen voor ons land Daria Danilova / Michel Tsiba en Nika Osipova / Dmitry Epstein deel, en bij het ijsdansen Chelsea Verhaegh / Sherim van Geffen en Hanna Jakucs / Alessio Galli.

Voor de Nederlandse senioren deelnemers op de disciplines solorijden, paarrijden en ijsdansen is het NK tevens een kwalificatiemoment voor het WK Kunstrijden van 21 tot en met 27 maart in het Franse Montpellier.

Voor de junioren is het NK een kwalificatiemogelijkheid voor het European Youth Olympic Festival. Ook kunstrijders uit jongere categorieën krijgen de mogelijkheid om ervaring op te doen in dit internationale deelnemersveld.

Mooie kans

Het IJssportcentrum in Tilburg is dit jaar voor het eerst het toneel van de Challenge Cup en het NK Kunstrijden. Ook in 2023 en 2024 vinden deze prestigieuze wedstrijden hier plaats.

Meer informatie en tickets

Voor meer informatie over dit evenement ga je naar ga je naar deze link.