Mark Pederson coach Servië tijdens WK in Tilburg

Mark Pederson, coach van Destil Trappers, gaat de nationale ploeg van Servië coachen tijdens het Wereldkampioenschap, dat medio april in Tilburg wordt gehouden. De 41-jarige Canadees wordt bij het WK in de bench terzijde gestaan door Nicky Rohde, die ook bij Trappers als zijn rechterhand fungeert. Ook voor het WK 2011 heeft Pederson zich als coach verbonden aan Servië.

Pederson zal tijdens de ‘international breaks’, wanneer er in Europa geen competitiewedstrijden worden gespeeld, met het team van Servië aan de slag gaan. Eerst tijdens twee oefeninterlands in Belgrado tegen Roemenie en later nog eens als Servië in Roemenie aan een internationaal toernooi deelneemt.
Vanaf 1 april, als in ons land de competitie achter de rug is, reist Pederson naar Belgrado om het team twee weken lang intensief voor te bereiden op het WK. Servië is momenteel de nummer 32 van de wereldranglijst en op papier de zwakste van de zes deelnemende landenploegen. Mark Pederson en Nicky Rohde kunnen straks dan ook vol aan de bak. Als eerste tegenstander treft Servië op maandag 19 april Oostenrijk, dat met een 16e plaats op de worldranking de grote favoriet voor toernooiwinst is.

De contacten tussen Pederson en de Servische IJshockeybond werden gelegd door Alex Andjelic, hoofd jeugdopleiding van Tilburg Trappers, skills-coach bij de Toronto Marlies en geboren Serviër. ‘Mark is voor Servië de ideale man. Een prima coach, waarmee het team zich zal proberen te handhaven in de poule. Want dat is het doel. Niet degraderen.’ aldus Andjelic, die zelf meer dan veertig keer uitkwam voor de nationale ploeg van het voormalige Joegoslavië.

Voorzitter Frans van Dommelen van Tilburg Trappers is trots op zijn coach: ‘Wij hebben van harte meegewerkt om Mark deze stap te laten zetten. Tot 1 april is hij gewoon bij ons in dienst en is er geen enkel probleem om hem tijdens de competitieloze weekends met Servië te laten werken. Ik hoop, dat hij de ploeg naar een goed resultaat op het WK kan leiden.’