Mercure Hotel Tilburg Centrum lanceert Discover Tilburg: platform met lokale hotspots en parels in de stad

Discover Tilburg

Dat de coronacrisis er bij veel ondernemers hard in is geslagen, is inmiddels bekend. Niek van den Broek, directeur van ibis Tilburg en Mercure Tilburg Centrum, wist wel raad met de overtollige uren van medewerkers. Hij stelde een team samen om het platform Discover Tilburg te lanceren, waar je alle hotspots en lokale parels van Tilburg vindt.

Overgebleven tijd nuttig inzetten

Ook bij Mercure Hotel Tilburg Centrum en ibis Tilburg zaten veel medewerkers met overtollige uren. En juist daar wist Niek van den Broek, directeur van ibis Tilburg en Mercure Hotel Tilburg Centrum, wel raad mee. Mercure Hotel Tilburg Centrum is lokaal verbonden met de stad, wat in de renovatie van het hotel heeft geleid tot Tilburg Twilight in de kamers. De droom van Niek was echter altijd om mensen in de stad rond te leiden.

Hiervoor nam hij eerder de stappen om een Discover Tilburg dashboard voor gasten te lanceren, waar zij informatie over het hotel en de stad konden vinden. Niek: “Dankzij dit dashboard konden medewerkers een aantal highlights van de stad benoemen, maar niet alle medewerkers konden goed opgeleid worden om gasten te voorzien van informatie in en rondom de stad.”

Opleiden van Local Guides

Medewerkers van Mercure en ibis bundelden de krachten om alle hotspots en lokale parels van Tilburg te verzamelen. Samen gingen ze op pad om Tilburg te (her)ontdekken, foto’s en video’s te maken en kennis te vergaren. Niek: “Wij zijn van mening dat je als hotelgast, maar ook als bezoeker van een stad, bij ons binnen moet kunnen wandelen om informatie over de stad te vergaren.”

Het doel van deze verzameling was dan ook om de medewerkers intern op de kunnen leiden tot Local Guides. Het hotel is namelijk momenteel bezig met een automatiseringsslag, waarbij online check-in en check-out verder uitgerold worden. Niek: “Op die manier hoeven onze Local Guides zo min mogelijk met het proces bezig te zijn, en kunnen ze zich zo veel mogelijk op gastvrijheid richten. De baliefunctie van een receptie vervalt; receptionistes worden Local Guides. Hierdoor krijgen ze meer tijd en aandacht voor de gast.”

Maak kennis met Discover Tilburg

Die verzameling van hotspots en lokale parels uit Tilburg liep al snel uit de hand. Niek: “Het platform Discover Tilburg is echter zo tof, dat we het willen delen zodat iedereen er gebruik van kan maken. Op Discover Tilburg hebben we informatie over Tilburg gebundeld, waar bijvoorbeeld local heroes een podium krijgen. Doordat we Discover Tilburg voor iedereen toegankelijk hebben gemaakt, heeft iedereen een toegankelijke portal met mogelijkheden gericht op cultuur, natuur, kids en local heroes. Iedereen moet Tilburg ontdekken. Dit past perfect bij Tilburg Vakantiestad.”

Samenwerkingen opzoeken

Als extra voor gasten van Mercure Hotel Tilburg Centrum en ibis Tilburg werden afspraken gemaakt met lokale ondernemers. Niek: “Hier worden onze gasten verrijkt met een unieke ervaring: onze hidden gems.” Er werd een oproep gedaan aan ondernemers om een filmpje in te sturen naar de medewerkers om een goed beeld te kunnen vormen. Niek: “Ongetwijfeld ontbreken er nog enkele pareltjes. Ben of ken jij een local hero? Dan doe ik bij deze de oproep om je aan te sluiten bij Discover Tilburg!”