Met de auto, fiets, bus, trein of boot naar de kermis: check hier de bereikbaarheid

Hoewel er een hoop wegafsluitingen van kracht zijn door de Tilburgse kermis, is het kermisterrein goed te bereiken. Of je nu met de auto, fiets, bus, trein of zelfs boot komt; het kan. Wel is het aan te raden om jezelf voor je kermisbezoek te verdiepen in de verkeerssituatie rondom het kermisterrein. Hierover vertellen we je in dit artikel meer. 

Teleperformance

Bereikbaarheid kermis

Per auto

Verschillende parkeergarages in en aangrenzend aan het centrum zijn tijdens de kermis open. Alles over de openingstijden van parkeergarages, tijden waarop pendelbussen rijden en plekken waar mindervaliden parkeerplaatsen zijn, vind je hier. Er zijn ook tijdelijk extra parkeerplaatsen voor mindervaliden geplaatst aangrenzend aan het kermisterrein.

Ook is het mogelijk om per pendelbus naar de kermis te komen. Zet je auto dan op het parkeerterrein van de Universiteit en kom vanuit daar met de pendelbus naar het kermisterrein. Dit kost slechts €1,- en parkeren bij de Universiteit is gratis.

Per fiets

Je kunt je fiets gratis parkeren bij één van de gemeentelijke fietsenstallingen. Tijdens de kermis zijn de fietsenstallingen onder de Heuvel en Katterug overigens gesloten. Maar je kunt je fiets wel hier kwijt:

  • Concertzaal (400 plaatsen)
  • Spoorlaan (1000 plaatsen en ruimte voor bromfietsen)
  • Pieter Vreedeplein (600 plaatsen)

De openingstijden van de fietsenstallingen vind je hier.

Per bus

De bussen rijden tijdens de kermis een andere route. Om die reden moet je rekening houden met langere reistijden. Vanwege de kermis worden er extra nightliners ingezet zodat jij ook ’s nachts nog met de bus naar huis kunt. Goed om te weten: als je overdag een Dalurendagkaart koopt (€6,63), is deze tijdens de kermis ook ’s nachts nog geldig voor de nightliner.

Alles over bustijden en tijden van de nightliners vind je hier.

Per trein

De Tilburgse kermis is per trein perfect bereikbaar. Tevens zet de NS op vrijdag en zaterdag nachttreinen in. Ook op Roze Maandag kun je met de nachttrein naar huis. Meer informatie hierover vind je hier.

Per boot

Wist je dat de Tilburgse kermis ook per boot bereikbaar is? Bij dezen! De Piushaven heeft zestig ligplaatsen met elektra aansluitingen, maar er is plek voor meer jachten. Benieuwd naar de toegang en beschikbaarheid? Check dan deze website voor meer informatie.

Gratis kermistreintje

Dit jaar rijdt er tijdens de kermis een treintje die bezoekers van 14:00 – 22:00 uur gratis van het ene gedeelte van de kermis naar het andere brengt. Dit zijn de opstapplaatsen:

  • Piushaven (aan de kop)
  • Koningsplein (ter hoogte van de ingang p-garage op het plein zelf)
  • Hoek Nijverstraat – Besterdring
  • Spoorlaan (ter hoogte van de Utrechtsestraat)
  • Pauluskerk (achter de Schouwburgring/Happy Italy)

Alles over Kermis Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, alle attracties, de mooiste foto’s en alle praktische info over de Tilburgse Kermis: