Even iets anders in Tilburg: modderworstelen, Keti Koti markt, 30 seconds toernooi en meer

modderworstelen

Wil je een keer iets anders doen op je vrije avond dan een biertje drinken op het terras, op de bank hangen of rondslenteren door de stad? Er worden genoeg gekke, grappige en bijzondere evenementen in Tilburg georganiseerd. Zo ook deze week. Lees snel verder om te weten waar jij kunt modderworstelen, de Surinaamse cultuur kunt vieren of gerechten uit de Balkan kunt proberen!

Dinsdag 26 juni: De Formule 1 show (uitverkocht)

Het theater is al lang niet meer alleen voor toneelgroepen, cabaretiers of andere artiesten. Eerder deze maand trokken scheidsrechter Bas Nijhuis en Eddy van der Ley nog volle zalen met de show: Niet zeiken, voetballen! Deze maand is het de beurt aan Olav Mol en Jack Plooij met de Formule 1 show. Zij trakteren het publiek op details uit de wereld van Formule 1, maar ook anekdotes. Mocht je nou geen kaartje hebben kunnen bemachtigen: de show loopt nog tot halverwege november door heel Nederland. Waaronder in Eindhoven op 25 september.

Woensdag 27 juni: Open Tilburgs Kampioenschap 30 seconds

Na de eerste (meer dan) succesvolle editie van het Open Tilburgs Kampioenschap 30 seconds, is het woensdag tijd voor de tweede editie. Alle betweters, alleskenners en snelle denkers zijn weer welkom om het tegen elkaar op te nemen in dit gezellige toernooi. Deelname kost €10,- voor een team van twee personen. Aanmelden kan nog steeds via deze link!

Donderdag 28 juni: Keti Koti markt

Keti Koti is een jaarlijks terugkerende Surinaamse feestdag waarbij de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. In Nederland worden er op 1 juli grote festivals georganiseerd in Amsterdam en Rotterdam, maar Keti Koti komt dit jaar ook naar Tilburg. Weliswaar niet op 1 juli zelf, maar op 28 juni in de Hall of Fame. Van 15.00 tot 18.00 uur kun je hier genieten van live muziek, lekker eten en leuke activiteiten rondom de Surinaamse en Antilliaanse cultuur.

Vrijdag 29 juni: Modderworstelen

Heb jij altijd al een keer iemand uit willen dagen tot een potje modderworstelen? Dan krijg je nu de kans! Bij Het Groeilokaal in Tilburg-Noord kun je namelijk op vrijdag 29 juni tussen 18.00 en 21.00 uur buiten modderworstelen. En nee, dat hoef je niet in zwembroek of bikini te doen, maar gewoon in oude kleding!

Vrijdag 29 juni: Culinair om de Wereld: Balkan

Wil je vrijdag graag buiten de deur eten en lijkt het je wel iets om een nieuwe keuken uit te proberen? Kim’s Kroeg gaat regelmatig ‘Culinair om de Wereld‘ en serveert op 29 juni gerechten uit de Balkan. Voor slechts €15,- per persoon kun je genieten van een avondvullend 5-gangen diner. Opgeven kan nog steeds via welkom@kimskroeg.nl.

Zaterdag 30 juni: Tourtje Tilburg met Adje (uitverkocht)

Voor iedereen die op een grappige manier een keer toerist (in eigen stad) wil spelen is Tourtje Tilburg met Arijan van Bavel, ofwel Adje, een aanrader. Tourtje Tilburg is een soort theatervoorstelling in een luxe touringcar, waarbij Adje verhalen vertelt en zingt over onze bijzondere stad. Mocht je voor de tour van dit weekend geen kaarten hebben kunnen krijgen, geen paniek! Op 15 september staat de volgende tour met Adje op de planning. Kaarten kosten €29,50 en kun je hier bestellen.