Mogen Wij Wat Vragen Boer bij lokale boeren

Op zondag 13 september viert Mogen Wij Wat Vragen Boer haar 5 jarig jubileum, en dat mag gevierd worden. Samen met vier boerderijen in de omgeving Tilburg, Heukelom, Goirle & De Moer zetten zij de staldeuren open van 11.00 tot 17.00. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in de stallen om vervolgens al hun vragen te stellen aan de boer.

Mogen Wij Wat Vragen Boer

Op zondag 13 september nodigt Mogen Wij Wat Vragen Boer u uit om op de verschillende boerenbedrijven een bezoek te brengen. Tijdens dit bezoek maken jullie op een educatieve, interactieve en gezellige manier kennis met de boer en zijn bedrijf. Omdat Mogen Wij Wat Vragen Boer vijf jaar bestaat vinden er speciale activiteiten plaats op deze dag, zoals een farmlab op het weiland in Heukelom. Tijdens de open dag staat de koe, de geit, de stier en de Shi Take centraal.

De adressen van de deelnemende boerderijen zijn: Shi Take: Zijstraat 20 in De Moer, melkkoeien: Broekstraat 2a Tilburg, melkkoeien: Hoog Heukelom 11 in Heukelom en melkgeiten/vleesstieren: Hoge Wal 15 in Tilburg/Goirle. Mogen Wij Wat Vragen Boer is een groeiende stichting, welke ambieert dat de boer en burger een betere buur worden van elkaar. Dit doen we middels de open dag, ronde tafelgesprekken en het mee mogen denken en participeren bij nieuwe en bestaande evenementen in en om Tilburg. In mei dit jaar won de stichting de Award voor het beste Boer2Burger initiatief van Brabant, een enorme opsteker. Een van de initiatiefnemers, Rick Houweling, won dit jaar tevens de Jonge Vrijwilligersprijs van de gemeente Tilburg.

‘’Tijdens onze open dagen maken burgers kennis met de diversiteit van de boerderij welke om de hoek liggen van de stad.’’ Mogen wij wat vragen boer nodigt jullie uit om een kijkje te nemen in de stal, en alle vragen te stellen aan de boer. Kom ook 13 september en vier samen met je familie en ons het jubileum mee. MELKVEE HIGH

Informatie

Op onze nieuwe website mogenwijwatvragenboer.nl vind je informatie over de deelnemers, de adressen en leuke informatie over de boerderij. Like ons ook op Facebook en ben direct op de hoogte van leuke boerderijnieuwtjes. Facebook.com/mogenwijwatvragenboer.