Na limoncellomerk & restaurant nu ook hiphopfeest voor Thomas Derks: ‘We willen toffe dingen voor de stad blijven doen!’

Het is een passie die inmiddels flink uit de hand begint te lopen. Wat startte met het maken van een limoncello op basis van een Siciliaans familierecept naast zijn werk als kok, is voor de jonge ondernemer Thomas Derks uitgegroeid tot een mooi bedrijf. Met Pulcinos liggen ze als limoncello-merk landelijk in de schappen, ze hebben een goed lopend restaurant in het Dwaalgebied en binnenkort gaat er nog een droom in vervulling: een eigen hiphopfeest bij Poppodium 013.

Pulcinos Delight – zoals het feest heet – staat op zaterdag 20 mei op het programma. Artiesten als Hef, sor, Damy en Styn treden op. Verder worden er platen gedraaid door de Tilburgse hiphoplegendes DJ sueside en Dr.Moon. De kaartverkoop voor Pulcinos Delight is inmiddels in volle gang, maar hoe kom je erbij om als Limoncellomerk en restaurant een eigen feest te organiseren? “Ons hele team bestaat uit hiphopliefhebbers. Afgelopen zomer hebben we met een cocktailbar op meerdere festivals gestaan en dat smaakte naar meer. Het leek ons gaaf om zelf een feest te organiseren in onze eigen stad. We willen gewoon dingen doen die we zelf leuk vinden en tof zijn voor de stad.”

Als eerste op de planning: een eigen hiphopfeest. “We willen hiphop weer een plek geven in de stad. Vroeger gingen wij altijd graag naar hiphopavonden waar je op één avond meerdere toffe artiesten kon zien. Voor ons gevoel waren deze avonden een tijd verdwenen uit de stad, maar we denken dat er nog steeds veel hiphopliefhebbers zin hebben in een avond als deze. Je moet het eigenlijk zien als een clubavond, maar dan met een hoop liveoptredens.”

‘We willen dat mensen een leuke avond uit hebben’

Een hiphopfeest met dezelfde naam als het limoncello-merk en restaurant. Klinkt misschien als werelden die ver van elkaar vandaag liggen. “Nee hoor! Onze dranken worden al verkocht bij Poppodium 013 en we stonden afgelopen jaar ook op WOO HAH! Festival en andere festivals met onze cocktailbar. Uiteraard gooien we ook een Pulcinos-sausje over dit feest heen. Er komt een cocktailbar in de foyer, het eerste drankje met onze Limoncello erin verwerkt krijg je van ons en we zorgen dat de zaal is aangekleed in Pulcinos-sferen.”

Een eigen feest organiseren, was voor Thomas jarenlang een ver-van-zijn-bed-show. “Vroeger dacht ik er natuurlijk weleens over na dat het tof zou zijn om een eigen feest te organiseren, maar dat klonk altijd als niet realistisch. Toen ik met dit idee aanklopte bij Poppodium 013, bleek het ineens toch realistisch te zijn. Toen dacht ik: ‘Fuck it, we gaan het gewoon doen!’”

Wanneer het feest voor Thomas geslaagd is? “Als ik daar straks in de zaal sta en zie dat de mensen die de moeite hebben genomen om een kaartje te kopen, genieten van hun avond. Ik hoef hier geen geld aan te verdienen, maar wil gewoon toffe dingen voor de stad blijven doen. Daar is dit een voorbeeld van.”

Uiteindelijk is Thomas altijd ambitieus. “Nu we de smaak te pakken hebben, lijkt het me ook heel gaaf om eens een outdoor festival te organiseren waar we muziek combineren met onze dranken en het eten van ons restaurant. Dat is overigens nog wel toekomstmuziek, eerst maar eens ervaring met dit feest opdoen!”

Ben jij er ook bij?

Pulcinos Delight staat op zaterdag 20 mei op het programma in de grote zaal van Poppodium 013 en duurt van 20:00 – 02:00 uur. Early bird tickets zijn voor €24,50 te koop. Daarna betaal je €27,50 voor de regular tickets. Hiervoor krijg je een avond vol met livemuziek van bekende hiphopartiesten en lokale talentvolle deejays. Daarnaast zit er een welkomstdrankje bij de ticketprijs inbegrepen.

Kaarten aanschaffen? Check snel deze website. Volg Pulcinos ook op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.