Natuur en cultuur snuiven in de herfstvakantie

Natuurmuseum Brabant en Noordbrabants Museum bundelen krachten

In Natuurmuseum Brabant in Tilburg en het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch snuift u deze herfstvakantie extra voordeling natuur èn cultuur op. Met uw kassabon van één van beide musea ontvangt u bij het andere museum maar liefst 50% korting. Ga op zoek naar Marjolein Bastins dieren in Natuurmuseum Brabant of duik in de verzamelingen van Vera de Muis. Een herkenningstocht voor jong en oud!

Natuurmuseum Brabant
De ijsvogel van Marjolein Bastin in het echt zien, ontdekken wat Vera de Muis het liefste eet en wat er voorbij vlindert in haar bloemcomposities? Dat kan allemaal in Natuurmuseum Brabant aan de Tilburgse Spoorlaan (tegenover Tilburg CS). Maar het museum heeft ook leeuwen, een mammoetschedel en nog veel meer! In de herfstvakantie kun je er bovendien nog een Kinderboekenweekspeurtocht volgen. Kleine en grote bezoekers ontdekken in het museum op een leuke, interactieve manier alles over het leven van planten en dieren, met een speelse knipoog naar de mens. Niet alleen maar in vitrines kijken, maar zelf volop meedoen. Je komt ogen en oren tekort! www.natuurmuseumbrabant.nl.

Marjolein Bastin
Het Noordbrabants Museum laat momenteel 150 originele werken van aquarellist, illustrator en natuurschrijfster Marjolein Bastin zien. Ze wil met haar werk de schoonheid van de natuur met anderen delen. Haar werk kenmerkt zich door een grote rijkdom aan details. Speciaal voor de kinderen is er een zaal ingericht over Vera de Muis, een populaire creatie van Marjolein Bastin. Er staan kasten vol verzamelingen met o.a. schelpen, kriebelbeestjes en kleding. Kinderen komen zo meer te weten over de natuur en over het maken van kunst. Er zijn speciale herfstvakantieactiviteiten voor de kinderen. Kijk voor dit kinderprogramma op www.noordbrabantsmuseum.nl.

Herfstaanbieding
In de herfstvakantie (17 oktober t/m 1 november 2009) ontvangen bezoekers maar liefst 50% korting op entree, op vertoon van de kassabon van één van de twee musea. Beide musea kunnen gemakkelijk op een dag bezocht worden, maar dit is uiteraard niet verplicht. Deze speciale herfstaanbieding is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties.

Kijk op https://www.natuurmuseumbrabant.nl en/of www.noordbrabantsmuseum.nl voor openingstijden en prijzen.