Nederlands kampioenschap snelwandelen komt naar Tilburg

KAMPIOENSCHAP SNELWANDELEN

Zondag 6 oktober is het zover; wandelsportvereniging Hart van Brabant uit Tilburg en RWV uit Rotterdam organiseren samen het Nederlands kampioenschap snelwandelen in Tilburg. De heren kunnen 50 kilometer snelwandelen en de dames 10 kilometer!

De wedstrijd wordt op het wielerparcours van Wielervereniging Pijnenburg in de Reeshof te Tilburg georganiseerd. De Nederlandse Atletiek Unie heeft beide verenigingen gevraagd om het te organiseren omdat het de vorige jaren zo goed is gelopen. Het is nu al de 19e keer dat beide verenigingen dit kampioenschap in Tilburg organiseren.

Ook de Belgische atletiek unie heeft nadrukkelijk het verzoek ingediend om ook het Belgische kampioenschap 20 kilometer dames op deze dag in Tilburg mede te mogen organiseren. En hetzelfde geldt voor het Deens kampioenschap, ook hier hebben beide organisaties mee ingestemd. Naast de Nederlanders, Belgen en Denen komen er ook snelwandelaars uit Slowakije, Hongarije, Finland, Engeland, Zweden, Roemenië, Mauritius, Italië, Frankrijk, Amerika en Servië!

Start

Zondag 6 oktober om 11.00 uur is de start van de 50 kilometer. De lopers lopen op het ronde parcours van 1568,54 meter en moeten naast een aanloop stuk 31 rondes af gaan leggen. Om 13.00 uur starten alle deelnemers/sters voor de 20 km, om 14.00 uur is de start voor 10 km, 5 km (jeugd)  3 km (Jeugd) en 1 km (Jeugd).

Nederlands kampioenschap

Bij het 10 kilometer Nederlands kampioenschap Dames is Anne van Andel de titel verdedigster en wederom topfavoriet. Voor het zilver en brons zal de strijd gaan tussen Yvonne Grootswagers-Leermakers uit Kaatsheuvel en Loes van Bremen – van den Beemt en Jenny Acuna (die nu ook de Nederlandse nationaliteit) heeft en oud kampioen Sandra Maas. Bij de Belgische dames 20 kilometer is Annelies Sarrazin titelverdedigster, haar tegenstand komt van Myriam Nicolas, Liesbet De Smet of Muriel Oger.

Bij de Heren 50 kilometer is Rick Liesting favoriet, de man is in absolute topvorm! Rick Liesting al wereldkampioen masters 40+ is enkele weken geleden ook Europees masters kampioen 40+ geworden in Venetië op de 5, 10 en 20 kilometer, en werd op die afstand samen met Remco de Bruin en Paul Jansen ook 1e in het landenklassement op de 10 km! Rick zal met de vorm die hij nu heeft en uitstraalt uit moeten kunnen komen op een tijd van 4 uur 25 minuten. Paul Jansen (Rosmalen), Remco de Bruin en Rob Tersteeg zijn de voornaamste kandidaten voor het zilver en brons.

Geen startlicentie?

Voor wandelaars, snelwandelaars en prestatielopers die geen startlicentie hebben, is het mogelijk deel te nemen aan de 6 uur van Tilburg. De start is ook om 11.00 uur. Deze mensen lopen ook op het ronde parcours bij wielervereniging Pijnenburg. Alle deelnemers kunnen per ronde gebruik maken van de verzorging. Voor ieder die welke afstand dan ook uitloopt is er een diploma. EHBO en masseurs zijn aanwezig. Per ronde vindt er tijdregistratie plaats evenals op alle 5 km punten.

Klik hier voor meer informatie over het evenement.