Niet één maar twéé dagen feest komend jaar, Draaimolen Festival gaat ervoor!

Draaimolen heeft haar plannen voor het festival in 2022 bekendgemaakt en daarin bevindt zich in ieder geval één grote verrassing. Aankomend jaar zal Draaimolen van haar gebruikelijke eendaagse festival afstappen en uitbreiden naar twee dagen met zes stages op vrijdag 9 en zaterdag 10 september. Deze twee dagen in de vertrouwde bossen van het MOB Complex in Tilburg zullen gevuld zijn met elektronische muziek, live acts, artistieke samenwerkingen, kunstprojecten en veel meer.

This Is Not Draaimolen Festival

Afgelopen jaar organiseerde Draaimolen de op corona afgestemde 10-daagse marathon ‘This Is Not Draaimolen Festival’ waarin de veelzijdigheid van het festival goed te zien was. De door Heleen Blanken ontworpen stage ‘The Chapel’ werd onder begeleiding van een artistieke lichtshow de locatie voor de meest uiteenlopende performances.  De unieke ‘light-years’ show van Caterina Barbieri met gastartiesten en een fenomenale choreografie van ‘Transcending Bodies’ was de aftrap, gevolgd door meerdere concerten en festivalfagen vol vernieuwende muziek en vele wereldpremières. Het Rotterdamse label Nous’Klaer en supersonische producer Blawan kregen beide ook nog een dag lang de touwtjes in handen als stagehosts. ‘‘Wat we in die 10 dagen hebben kunnen doen was zo bijzonder, dat we ons niet meer willen en kunnen beperken tot één dag’’, legt festivaldirecteur Milo van Buijtene uit.

Een top programma

Een dubbel zo lang festival betekent een dubbel zo mooi programma. Deze is nog niet bekend, maar Draaimolen geeft al aan dat er meerdere stage hostings verwacht kunnen worden waaronder enkele oude bekenden maar ook spannende nieuwe samenwerkingen. Verder staan er weer bijzondere live performances bij The Chapel op de planning die de grenzen van de elektronische muziek opzoeken. Natuurlijk zijn ook de unieke b2b’s onderdeel van het programma, waaronder de jaarlijkse secret b2b. Bij elkaar zullen zo’n 120 artiesten onderdeel uitmaken van het tweedaagse programma.

Extra informatie

Draaimolen Festival 2022 zal plaatsvinden op vrijdag 9 en zaterdag 10 september op het MOB Complex in Tilburg. Op 15 december zullen de tickets in de verkoop gaan, waarbij gekozen kan worden uit zowel eendagskaarten als weekenders. Ook zal er een festivalcamping zijn, in samenwerking met Stadscamping Tilburg.